Nieuwe parkeerautomaten voor centrum

ALMERE
De gemeente Almere wil zo snel mogelijk nieuwe parkeerautomaten hebben in de parkeergarages en op de parkeerterreinen in het centrum van de stad.

De apparaten zijn versleten. Ook wil de gemeente meer plekken waar betaald kan worden voor het parkeren. Dat blijkt uit de openbare aanbesteding die bekend is geworden.

Eind november moet alles vervangen zijn, blijkt uit de stukken. De leverancier van de apparatuur moet de parkeergarages ook beter beveiligen..

reacties (4)

 • Flip

   

  Omdat parkeergarage geen openbaar ruimte is maar een gebouw op kosten gemeenschap neergezet. Wie betaalt dat? Juist, degene die er gebruik van maakt. Terreinen met een hek er om heen? Zelfde verhaal. Openbare ruimte op straat in een stadscentrum gratis? Nooit mee gemaakt hoe druk het dan is, hoeveel files, ongelukken, drukte. Nog maar een paar dorpjes in Europa kennen vrij parkeren. Omdat er toch weinig mensen komen. In welke wereld leeft de waterwijker?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor parkeren op straat, of voor parkeergarages die op overheidskosten zijn aangelegd kan ik dat helemaal met je eens zijn: betaald parkeren op die plekken is alsof men je je eigen jas verhuurt. Maar voor de garages onder het nieuwe stadshart bijvoorbeeld is betaald parkeren volgens mij normaal: men biedt daar een voorziening als privé-initiatief, dus is betaling daar aanvaardbaar. Overigens is het het beste om op de fiets de stad in te gaan. De fiets mag gratis parkeren.

  reageer
 • Waterwijker

   

  Eigenlijk is er sprake van het onttrekken van openbare ruimte aan vrije toegang voor de bewoners. "Eerst betalen, dan krijgt u tijdelijk een stukje van uw eigen stad terug." Ik voel me bestolen bij ieder parkeermeter. Hoe kan het dat een stadsbestuur hiermee wegkomt? Waarom is het nog geen programmapunt van politieke partijen: Vrij parkeren overal!

  reageer
 • Hans

   

  Idioot om zoveel geld uit te geven aan dure apparaten. Het verbaast mij niet als de opbrengst van parkeren nauwelijks genoeg is om die apparaten te betalen. Dan kun je dus beter gewoon blauwe zones invoeren en daarop handhaven. Plus dat je mobiel kunt betalen, wat apparatuur overbodig maakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert