Kippenverblijf in Kraggenburg in race voor prijs

KRAGGENBURG • Do 26 februari 2015 | 17:20 • Donderdag 26 februari 2015 | 17:20
Het biologische pluimveebedrijf van Willem en Elly Remijnse in Kraggenburg strijdt mee om de nationale titel 'Mooiste kippenuitloop 2015'. Het bedrijf is één van de zes genomineerden.

De prijs wordt voor het eerst uitgereikt door Bionext en het Louis Bolk Instituut. Die willen aantrekkelijk ingerichte uitlopen onder de aandacht brengen. Zo zijn er in het buitenverblijf van de kippen in Kraggenburg bijvoorbeeld mooie bomen en struiken geplant. Dat is niet gangbaar in Nederland, maar zou het volgens de organisatie wel moeten zijn. Kippenuitlopen met creatieve beplanting bieden de kippen niet alleen meer beschutting, maar zorgt er ook voor dat de dieren zich veiliger voelen.

Het publiek kan tot en met 16 maart een stem uitbrengen via de website www.mooistekippenuitloop.nl. De winnaars van de vakprijs en de publieksprijs worden op 25 maart bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel