Maatregelen tegen wateroverlast in wijk de Zuidert

EMMELOORD
Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder wil ruim 700.000 euro uittrekken om de wateroverlast in de Zuidert in Emmeloord aan te pakken. In deze wijk ligt er bij extreme regenbuien veel water op straat.

Om dit waterprobleem terug te dringen, wil het college een regenwaterriool aanleggen. Die moet de komende jaren gefaseerd worden aangelegd naast het bestaande gemengde riool.

De werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van de straten. Het gaat onder meer om de Weteringstraat, Doornspijkstraat en het Pampuspad.

reacties (3)

 • Gerrit

   

  Dit moet je echt serieus twee keer lezen voordat je het begrijpt...

  reageer
 • kees

   

  kies niet eens want veel water op straten? wat voor onzin het is weet ik omdat ik in de wijk woon en rij zijn vaak putten die verstopt zijn en niet met regelmaat schoon worden gehouden door de gemeente en we hebben meer last van water achter huizen en daar doet men niets aan

  reageer
 • Water, Wonen en Natuur (in uw waterschapsbestuur)

   

  Dit is nu een mooi voorbeeld waarom Water, Wonen en Natuur vindt dat er meer aandacht en geld van het waterschap naar stedelijk gebied moet gaan. Wateroverlast in het landelijk gebied (bijv. voor de landbouw) wordt wel opgelost voor rekening van het waterschap, namelijk betaald uit de zogenaamde Watersysteemheffing. Wateroverlast in het stedelijk gebied moet echter opgelost worden met gelden die opgebracht worden via de gemeentelijke Rioolheffing of zit versleuteld in de grondprijs voor nieuwbouwgebieden. Een onrechtvaardige situatie die dringend verandering behoeft want het stedelijk gebied brengt nu tussen de 80 en 90 % van de waterschapsbegroting op en ziet daar maar weinig aan investeringen van terug. Weet wat u kiest op 18 maart!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert