Machtsstrijd binnen 50 Plus na kritiek op Jansen

FLEVOLAND
Er is een machtsstrijd ontbrand binnen 50 Plus Flevoland. De huidige fractievoorzitter in Provinciale Staten en nummer 5 op de kandidatenlijst, Erik Boshuijzen, heeft felle kritiek op lijsttrekker Wout Jansen.

Boshuijzen heeft signalen dat kiezers op 18 maart niet op 50 Plus stemmen, omdat ze de toon van Jansen in de campagne te grof vinden. Ook verwijt hij Jansen dat die zich te veel richt op kritiek op het kabinet en te weinig op Flevolandse zaken.

Boshuijzen is een campagne begonnen om meer voorkeursstemmen te krijgen. Hij ontkent dat hij een coup pleegt tegen Jansen. Wel geeft hij toe dat hij vecht voor zijn positie, nadat hij door de partij niet tot lijsttrekker was gekozen.

In een reactie zegt Wout Jansen dat hij verbaasd is over de ophef. Er is volgens hem geen sprake van een machtsstrijd binnen 50 Plus. Hij hoort alleen positieve geluiden over de campagne, die niet alleen belangrijk is voor Provinciale Staten maar ook voor de Eerste Kamer. Daarbij hoort duidelijke taal, want met softe taal win je geen stemmen.
Jansen heeft geen idee waarover Boshuijzen het heeft, maar het staat elke kandidaat vrij om zoveel mogelijk voorkeurstemmen te behalen.


reacties (26)

 • binnenhof

   

  50 Plus heeft niets te zoeken in Provinciale Staten van Flevoland en zeker niet in de Eerste Kamer, want hun woordvoerder in de Tweede Kamer, Norbert Klein, was/is VOOR opheffing van de TWAALFDE provincie, dus FLEVOLAND . Hij werd indertijd wel teruggefloten door zijn `partijleider`maar het kwaad was al geschied. Is hier ook de partijrevolutie uitgebroken !

  reageer
 • de ingeweide

   

  Nou, alle reacties overziende is het maar goed dat OPA Flevoland heeft besloten aan de PS2015 mee te doen. Overigens kwam ik via de stemwijzers ook regelmatig op die club terecht. Zij zijn ook voor minder verschillen tussen de generaties dan 50plus. Die club staart zich blind op enkel ouderen. Wat de landelijke partijen te weinig doen, doen zij te veel.

  reageer
 • Politiek geintresseerd

   

  Deze reactie is ook niet heel chic. Waarom kunnen politieke mensen niet uitgaan van hun eigen kracht? Waarom is het altijd nodig om andere zwart te maken?

  reageer
 • Rinus

   

  Probeer eens te vertellen waar je goed in bent ipv andere te schofferen. OPA is mooi alternatief voor 50plus.

  reageer
 • kiezer

   

  Dit heb ik een halfjaar geleden al voorspelt. De machtstrijd tussen Wout Jansen en Eric Boshuyzen. Twee ego/haantjes diemaar een doel voor ogen hebben, nl hun eigen toko. Met Wout laat 50 Plus mij koud.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rhianna Gralike (voorzitter 50PLUS in Flevoland)

   

  ABS | 02-03-2015 (11:27:51) vanwege een zware operatie aan mijn keel heb ik zelf niet kunnen reageren, maar heeft Wout Jansen namens mij, de reactie afgegeven aan Omroep Flevoland. Boshuijzen reageert zoals gewoonlijk op zijn egocentrische manier, die hem met veel moeite de huidige plaats op de PS2015 lijst heeft opgeleverd na stemming in de afgelopen ALV in december 2014 alsmede de huidige (voorlopige) plaats als kandidaat voor de 1ste kamer, die op 28 maart 2015 nog bekrachtigd moet worden. Wij gunnen het de eer om alleen campagne te voeren en voor zichzelf stemmen binnen te halen. Buiten de stemmingmakerij van Boshuijzen zijn wij als 50PLUS in Flevoland vrij van machtsstrijd en commotie. Het 50PLUS Flevoland partij programma en haar speerpunten zijn in eerste instantie gericht op Flevoland als provincie en aanvullende punten zijn in lijn met de overkoepelende 50PLUS partij doelstelling inzake o.m. het ouderenbelang Een fijne dag toegewenst.

  reageer
 • Kaya

   

  Ik vind dat Boshuizen wel gelijk heeft. Jansen komt niet geloofwaardig over. Door zijn arrogantie lijkt hij niet te vertrouwen. Slechte keuze voor een lijsttrekker.

  reageer
 • De Ingeweide

   

  Nou heb je ooit. Blijkt 50PLUS zijn eigen Rita Verdonk in huis te hebben. Zet hem op Eric. Help 50PLUS aan 0 stemmen.

  reageer
 • ABS

   

  Alleen al het feit dat Jansen zelf hier reageert op een partijgebonden onderwerp geeft al aan dat het fout zit. Kennelijk voelt niemand (voorzitter/partij woordvoerder?) zich geroepen het voor hem op te nemen.

  reageer
 • Ton

   

  Ik ben ook verbaasD dat men via de media de problemen "oplost", deze partij heeft zo geen toegevoegde waarde.

  reageer
 • Jan

   

  Wat is die 50Plus voor baantjesjagersclub? Ik zie 3 namen (Laagland, Herrebrugh en Boshuijzen) zowel op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten als voor het Waterschap staan. Gaan die heren alleen maar voor het pluche?

  reageer
 • sjoerd

   

  Hoe ouder hoe gekker. Vroeger zei men: het verstand komt met de jaren:, maar bij deze oudjes komt ouderdom met gebreken...

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom gebruikt de heer Jansen niet de ruimte om lezersvragen hier te beantwoorden? Mooi forum voor 50PLUS om even serieus de aandacht op je te kunnen richten. Laat de wollige woorden van machtsstrijd etc over aan de media, die hebben bladvulling met vette letters nodig om overeind te kunnen blijven. Dat heeft niets met een positieve opstelling naar de samen-leving of het politieke bedrijf te maken. Wel met oproer kraaien..

  reageer
 • waddy

   

  kom op Wout, pakken die paar duizend euro! je hebt al 3 partijen versleten de afgelopen jaren dus wat maakt jou het uit wat de mensen zeggen...kassa.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Daar hoeven ze weinig meer voor te doen dan deze clubs aan het woord te laten zo te zen.

  reageer
 • KC

   

  Wout gaat alleen voor het pluche. Denk aan D66 in Zeewolde, Inwonerspartij in Lelystad, probeert voorzitter te worden bij 50 Plus, e.d. Hoe geloof waardig ben je. Geld, geld, geld. Etc. .

  reageer
 • Wout Jansen

   

  Ik ben verbaast over de ophef, want er is geen machtsstrijd binnen de 50PLUS partij Flevoland. De kieslijst ligt vast, de nummers 1 tot en met vier zijn in persoon gekozen en de nummers 5 tot en met 12 zijn bij acclamatie benoemd. Dat men persoonlijke campagnes voert voor zichzelf is heel normaal en dat moedig ik juist aan, immers hoe meer stemmen des te beter het voor de partij is. De wijze waarop Boshuizen dit doet verdient niet de schoonheidsprijs. Ik had persoonlijk voor een andere aanpak gekozen. Ik hoor op straat uit eerste hand bij de campagne alleen maar positieve geluiden, dus ik heb geen idee waar hij het over heeft. Bovendien gaat het bij deze verkiezingen niet alleen om de provinciale staten, maar ook over de eerste kamer en dus het rijksbeleid. Kiezers begrijpen dat en zijn boos op deze regering en als politicus verwoord ik dat en spreek dat uit in heldere en krachtige taal en geen wollige verhalen. Meer worden wil ik er niet aan vuil maken.

  reageer
 • Kiezer

   

  De media?? Probeer eerst eens tot tien te tellen alvorens te reageren is mijn advies.

  reageer
 • frits

   

  Wie hanteert er nu werkelijk een toon die te grof is?

  reageer
 • Kiezer

   

  Kon je op wachten. Schuift alleen de nr 3 naar voren op op de lijst van 50 plus als 'oud pvver' en momenteel inwonersbelang bij de provincie. Tevens nr 3 op de lijst van het waterschap en nog in de wacht bij een van de gemeentefracties. Voor de zekerheid ga ik dus niet stemmen op 50 plus.

  reageer
 • Guus

   

  Of de toon van Jansen nu grof is of niet .Geen enkele haar op mijn hoofd die er aan denkt op deze partij te gaan stemmen.

  reageer
 • ABS

   

  Haal Jansen binnen en de rotzooi volgt vanzelf, niet voor niets is deze persoon een partijhopper in optima forma.

  reageer
 • henk

   

  Grappig om te zien dat de media probeert om partijen als de 50 plus en de pvv in een slecht daglicht te zetten .

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  De geschiedenis herhaalt zich...

  reageer
 • Barbara

   

  Je had in Lelystad een gemeenschappelijk woonoord waar aankomend 50plussers zich konden inschrijven. Inmiddels is dat een 80plus verhaal geworden waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.Men wordt stokoud vandaag de dag. Hoe zit dat met de woonvoorziening van de beginnend 50 plusser. Hoe denkt 50plus zich daar voor in te spannen?

  reageer
 • Jan

   

  Zo, hier wordt even een mes in de rug van de lijsttrekker gestoken door de nummer 5 op de lijst. Het is niet meer en niet minder. Lijsttrekkers worden democratisch gekozen binnen een partij. Deze nummer 5 zet dus hiermee niet alleen een mes in de rug van de lijsttrekker maar neemt ook de overige leden van deze partij niet serieus. Het is triest om te merken dat er alweer zo veel partijen zijn die rollebollend over straat gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert