Dierenartsen: beheer Oostvaardersplassen moet anders

LELYSTAD • Ma 2 maart 2015 | 11:42 • Maandag 2 maart 2015 | 11:42
Nederlandse dierenartsen vinden dat de Oostvaardersplassen anders beheerd moeten gaan worden. De beroepsvereniging van dierenartsen vindt het onaanvaardbaar dat grote grazers lijden doordat er te weinig eten voor ze is en zij ook nergens anders heen kunnen.

De dierenartsen vinden dat verzwakte dieren in het gebied eerder moeten worden afgeschoten. Het vlees zou dan voor menselijke consumptie kunnen worden gebruikt, of als voer in dierentuinen. Ook zouden dieren kunnen worden herplaatst in andere natuurgebieden waar er vraag naar is.

Heckrunderen kunnen volgens dierenartsen het beste helemaal uit het gebied worden gehaald. Zij kunnen zich niet goed aanpassen aan het gebied.
Volgens de dierenartsen moet er sowieso snel betere beschutting voor de heckrunderen in de Oostvaardersplassen komen.

Staatsbosbeheer vindt aanpassingen in het beheer onnodig. Er zou al jaren worden gewerkt volgens een protocol dat is gericht op het welzijn van de dieren en daar gedijen de dieren goed bij, volgens de organisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel