Aanleg historische aanlegsteiger gestart

URK • Ma 2 maart 2015 | 14:10 • Maandag 2 maart 2015 | 14:10
In de haven van Urk is gestart met de aanleg van een historische houten aanlegsteiger. Het zogenoemde plankier komt direct bij de haveningang. Een aannemer is daar gestart met het slaan van de zogenoemde vloedpalen. Daarna wordt gestart met het leggen van de planken. De steiger moet nog voor de zomervakantie helemaal klaar zijn.

De aanleg van de houten steiger wordt bekostigd uit de Zuiderzeelijngelden. Dit is geld dat gemeenten in Flevoland kregen als compensatie omdat de geplande spoorlijn via Noordoostpolder naar Groningen niet wordt aangelegd.

De aanleg van de steiger past in het plan van Urk om een deel van de oude haven weer de sfeer van vroeger te geven. De gemeente werkt hiervoor samen met enkele stichtingen. In 2013 werd in de haven al een oude botterschuur gerestaureerd. Ook wordt geprobeerd meer oude schepen en historische voorwerpen naar de haven te halen.

Foto: havenmeester Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel