Illegale visnetten ontdekt in Markermeer

LELYSTAD
Op en rond het Markermeer bij Lelystad zijn afgelopen weekend illegale netten en tientallen ondermaatse snoekbaarzen in beslag genomen. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Om de visstand in het IJsselmeer en Markermeer te beschermen, mag er in het weekend niet worden gevist met zogenoemde staandwantnetten. Ondanks dit verbod kwam er informatie binnen dat er toch werd gevist in het water bij Lelystad. Tijdens de daaropvolgende controleactie werden zaterdag 15 illegale netten aangetroffen. De netten zijn in beslag genomen en tegen de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.

Op vrijdag werden er door inspecteurs van de NVWA 43 ondermaatse snoekbaarzen gevonden op het schip van een beroepsvisser. De vissen waren kleiner dan de wettelijke minimum lengtematen en zijn teruggezet in het IJsselmeer. In de buurt van Urk en Lelystad werden eerder dit jaar nog 110 illegale fuiken aangetroffen.

reacties (3)

 • Johan

   

  Eeeeh honderden netten? Honderden meters net zullen jullie bedoelen? Althans de collega's van de Nos hebben het over meters

  reageer
 • johan

   

  Honderden...... 110 of 15 netten........ wat is het nou?

  reageer
 • Dirk

   

  Waarom klaagt de beroepsvisserij zo? Omdat enkele van hen het niet kan laten illegaal te vissen! Boot aan de ketting en vergunning onvoorwaardelijk intrekken. Alleen straffen lijkt nog te helpen bij deze doelgroep?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert