Illegale visnetten ontdekt in Markermeer

LELYSTAD • Ma 2 maart 2015 | 14:56 • Maandag 2 maart 2015 | 14:56
Op en rond het Markermeer bij Lelystad zijn afgelopen weekend illegale netten en tientallen ondermaatse snoekbaarzen in beslag genomen. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Om de visstand in het IJsselmeer en Markermeer te beschermen, mag er in het weekend niet worden gevist met zogenoemde staandwantnetten. Ondanks dit verbod kwam er informatie binnen dat er toch werd gevist in het water bij Lelystad. Tijdens de daaropvolgende controleactie werden zaterdag 15 illegale netten aangetroffen. De netten zijn in beslag genomen en tegen de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.

Op vrijdag werden er door inspecteurs van de NVWA 43 ondermaatse snoekbaarzen gevonden op het schip van een beroepsvisser. De vissen waren kleiner dan de wettelijke minimum lengtematen en zijn teruggezet in het IJsselmeer. In de buurt van Urk en Lelystad werden eerder dit jaar nog 110 illegale fuiken aangetroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel