Burgemeester Dronten en hoogleraar in discussie over grondwet

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten is met een hoogleraar van de Wageningen Universiteit in discussie over het flyeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hoogleraar Van der Meulen laat in een open brief aan de burgemeester weten dat Dronten de grondwet overtreedt door beperkingen te stellen aan het politiek flyeren op straat. Daarmee zou de vrijheid van meningsuiting geschonden worden.

In een reactie laat de burgemeester weten dat de gemeente in haar recht staat en op deze wijze wil voorkomen dat er afval op straat terecht komt. De discussie begon ruim een week geleden toen de Flevolandse politieke partij 50 Plus aan de bel trok. Die beklaagde zich erover dat in Dronten bijna 40 euro betaald moet worden om verkiezingsfolders te verspreiden. De hoogleraar adviseert de partij in de open brief bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeente en desnoods naar de rechter te stappen.

Burgemeester Aat de Jonge nodigt de hoogleraar uit om bij een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een voordracht te houden over de betekenis van de APV.reacties (7)

 • ik

   

  als er folders onder de ruitenwisser gedaan wordt wis ik ze ook gewoon op de grond. rotzooi

  reageer
 • fred

   

  burgemeester onwaardig !

  reageer
 • Anet

   

  Flyeren is toch vooral reclame maken ? Mensen aanspreken, foldertje in de hand duwen en hopen dat dat foldertje thuis komt en gelezen wordt. De meeste flyers halen thuis niet en belanden op straat of in een restafvalprullebak in het centrum. Een deel haalt thuis onder in de boodschappentas en verdwijnt ongelezen bij het oud papier. Als je je mening wilt uiten zijn er denk ik betere manieren. Zelfs huis aan huis folderen (gratis !) lijkt me effectiever .... Maar goed, dit gaat toch ook niet echt om die 40 euro die betaald moet worden? Dit is aandacht vragen, in het nieuws willen komen. Jammer dat de partij geen belangrijker punten denkt te hebben om de media mee te benaderen en aandacht te kunnen krijgen.

  reageer
 • kritiesj

   

  De burgemeester kwam toch uit Dronten, nee dan begrijp ik het. Daar nemen ze het bij de gemeente overal niet zo nauw mee! Dus dat ze de grondwet niet kennen, verbaast mij niets. Administreren kunnen ze ook al niet.

  reageer
 • Gert

   

  Fijn dat de burgervader zijn vermeende juridische kennis en kunde tentoon wil spreiden. Dialoog is altijd beter als monoloog. Helaas denk ik dat we inmiddels unaniem kunnen concluderen dat, hij eerst nog wel wat andere "juridische standpunten" mag uitdiepen c.q. herzien. Misschien wat drukker maken over Frank Patat, 2 miljoen aan niet betaalde afdrachten en bijbehorende boete, weglekken van een klein miljoen bij vrijwillig ontslag en de andere zaken waarmee we in het laatste kwartaal de landelijke pers hebben behaald.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swift

   

  Ga aub echte problemen aanpakken , neter dan dit geouwe hoer over 40 euro!!!

  reageer
 • Gerrit2

   

  Die politieke partijen kunnen toch zelf wel even opruimen?????? Wat een negatieve publiciteit weer. Eerst Frank P. Bij de RVS en nu dit weer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert