Bed, bad en brood voor asielzoekers in NOP

NOORDOOSTPOLDER
Uitgeprocedeerde asielzoekers in Noordoostpolder krijgen binnen enkele maanden bed, bad en brood van de gemeente. De gemeenteraad heeft hierover een motie aangenomen.

De voorzieningen zijn bedoeld voor de asielzoekers die het land uit moeten, maar om allerlei redenen toch nog niet worden uitgezet.

Volgens de ChristenUnie-SGP zwerven er daardoor tientallen vluchtelingen op straat. De partij vindt dat de gemeente een zorgplicht heeft en daarom voorzieningen moet bieden. Een meerderheid van de raad stemde daar mee in.

reacties (22)

 • .\/\/.

   

  Een land als het Verenigd Koninkrijk, een eiland nota bene, slaagt er ondanks dat ze geen Schengen-partner zijn en ondanks hun vrij strenge grenscontrole niet in om het aantal illegalen in toom te houden. Grenscontrole aan de Nederlandse grens is dus helemaal een illusie, en wie belooft dat grenscontrole helpt belazert de boel.

  reageer
 • jawel

   

  Ik heb geen sleurhut, maar ik lees zojuist op omroep flevoland dat het allemaal wat genuanceerder ligt. Punt blijft, alle immigranten komen nu binnen via grenzen die wijzelf niet bewaken, en men reist gewoon door......De ellende om in de file te staan bij Hazeldonk is slechts 1 x per jaar, en als je goed plant, tja, dan heb je helemaal geen last. Ik heb er nooit stilgestaan......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat je dan in de zomer met je sleurhut in ellenlange files bij Hazeldonk komt te staan omdat de Belgen er net zo over denken. Overigens dateert het illegalenprobleem al van ver vóór Schengen.

  reageer
 • johanna

   

  wij kunnen zo mooi praten! !

  reageer
 • Jan

   

  Soms heb je wel goede ideeen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jawel

   

  Het wordt tijd dat "Schengen"wordt teruggedraaid. Grens controle. Misschien wat duur op de eerste hand, maar je voorkomt kosten voor de gemeenschap, en ook stopt de discussie.

  reageer
 • Ingrid

   

  Dan ken jij het asiel beleid niet. Het is echt niet zo dat iedereen die zich hier meldt, ook kan blijven. Baseer je op feiten i.p.v. onderbuikgevoelens!

  reageer
 • henk

   

  Weer strengere controle bij grenzen zodat eenvoudiger te controleren is waar ze vandaan komen onaantrekkelijker maken om hier te komen. De mensen die hier niet horen worden nu beloond bed, bad en brood. en straks een mooi ingericht huis. Dit geeft valse hoop. geen permanente verblijfsvergunningen meer. Gaat het weer goed in je land dan kan je terug met een startpremie om opnieuw te beginnen. het geld dat we hiermee besparen steken ik hoogwaardige opvang in/nabij crisisgebieden. Daar horen mensen geholpen te worden. Dat zijn vluchtelingen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  even afgezien van een inhoudelijke "mening", maar in de praktijk komt het er dus op neer dat uiteindelijk iedere asielzoeker van de hele wereld in Nl mag blijven. Je gooit voor aanmelding je papieren / paspoort enz weg en je bent klaar..... In Europa is er toch de regel dat je je als asielzoeker meldt bij het land van binnenkomst? Grenzen gewoon weer dicht / controle. Het grenzeloos opvangen van asielzoekers is slechts symptoom bestrijding en lost de oorzaak niet op. Het droevige is dat de asielzoekers die het echt nodig hebben ( een nee die hebben geen geld om de reis naar Nl te maken) letterlijk buiten de boot vallen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad zijn sommigen schuldig aan hun eigen 'onuitzetbaarheid', en treft de overheid geen blaam. Maar wat is je oplossing? Bij Scheveningen bij aflandige wind in een rubberbootje zetten of zo?

  reageer
 • henk

   

  Werkelijkheid? het feit dat uitgeprocedeerde assielzoekers niet uit te zetten zijn komt enkel door hen zelf. Tijdens hun overtocht hebben ze hun paspoort weggegooid zodat moeilijk te onderzoeken is waar men vandaan komt. Het land van herkomst weigert hen dan. Bovendien is het een sport om zo tegen te stribbelen tijdens hun uitzetting dat geen enkel vliegtuig hen mee wil nemen. Werkelijkheid? en nu stoppen met de schuld te geven aan de overheid

  reageer
 • .\/\/.

   

  Naijver is een naar gevoel.

  reageer
 • anoniem

   

  Tuurlijk, zelfs bij Gemeente Noordoostpolder leggen ze de rode loper uit als ze komen. Het busje wordt voorgereden en ze zijn gelijk aan de beurt. Als jij vervolgens je ID komt ophalen krijg je een nummer en mag je een half uur wachten tot ze klaar zijn. En bij ons is dit tot 3 keer toe gebeurd, dus geen eenmalige GEMEENTE-ACTIE.

  reageer
 • Willem

   

  IK heb niet eens een bad....

  reageer
 • Robbie

   

  Ergelijk vind ik dit. Krijgen deze mensen zeker voorrang bij het verkrijgen van een huis. Terwijl mensen uit Emmeloord vaak heel lang moeten wachten op een huis. Huisvest ze maar in de dorpen.

  reageer
 • almere

   

  Nou schaam jij je dan maar!!

  reageer
 • Opmerkelijk

   

  Uitgeprocedeerd? Vervelend maar geen probleem hoor dan gaan wij als gemeente je toch opvangen. Nee logisch.......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Roerend simplisme. Maar waar stuur je iemand heen die geen documenten heeft en die ook niet kan krijgen? Hoe zet je iemand uit die door zijn of haar land van herkomst niet wordt geaccepteerd? Je kunt wel doen of het eenvoudig is, maar de werkelijkheid is anders. En daar zullen de aanstaande verkiezingen helemaal niets aan veranderen.

  reageer
 • JW

   

  Ze worden "om allerlei redenen" niet uitgezet. Als de oorzaak daarvan bij de overheid ligt, moet de overheid inderdaad deze zorgplicht nakomen.

  reageer
 • kritiesj

   

  In de reactie's blijkbaar de mening van de gemiddelde pvv stemmer. Als dit Nederland is, schaam ik me!

  reageer
 • lees

   

  Zorgplicht? ?? Men is uitgewezen en moet dus weg. Doe je dat niet, kies je zelf voor de consequenties. Niet ook dit weer proberen neer te leggen bij de burgers. Kijk eens wat de hele asielsector ons kost! Hele advocaat kantoren draaien hierop, hup standaard in beroep en proces vertragen etc etc.. gelukkkig komen verkiezingen er aan!

  reageer
 • almere

   

  Echt belachelijk dit ze moeter er eigelijk uit maar Door onbekende reden zijn ze der nog steeds!! Zo moeilijk lijkt het me niet om ze deruit te zeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert