Growshopeigenaren door nieuwe wet in verwarring

ALMERE • Di 3 maart 2015 | 16:50 • Dinsdag 3 maart 2015 | 16:50
Almeerse growshopeigenaren weten niet waar ze aan toe zijn en maken zich zorgen over de nieuwe opiumwet die sinds 1 maart is ingegaan. Dat zegt de Almeerse advocaat Vincent van der Velde. Volgens hem hebben enkele ondernemers zich al bij hem gemeld met vragen. Het is voor de eigenaren onduidelijk wat sinds afgelopen zondag verboden is en wat nog wel mag.

Advocaten hebben landelijk overleg over hoe zij hun cliënten het beste bij kunnen staan. In Almere zoekt Van der Velde contact met de gemeente en de politie om er achter te komen wat precies het beleid gaat worden. "Kruiwagens verkopen mag nog wel, maar mogen lampen ook nog worden verkocht?".

Volgens de advocaat zijn de eigenaren van growshops "gewone mensen" en pakt de nieuwe wet hen aan en niet de georganiseerde misdaad. Hij is bang dat een eventueel proces wel gewonnen wordt, maar dat de ondernemer er door de duur en eventuele in beslagnames wel failliet aan zal gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel