Growshopeigenaren door nieuwe wet in verwarring

ALMERE
Almeerse growshopeigenaren weten niet waar ze aan toe zijn en maken zich zorgen over de nieuwe opiumwet die sinds 1 maart is ingegaan. Dat zegt de Almeerse advocaat Vincent van der Velde. Volgens hem hebben enkele ondernemers zich al bij hem gemeld met vragen. Het is voor de eigenaren onduidelijk wat sinds afgelopen zondag verboden is en wat nog wel mag.

Advocaten hebben landelijk overleg over hoe zij hun cliënten het beste bij kunnen staan. In Almere zoekt Van der Velde contact met de gemeente en de politie om er achter te komen wat precies het beleid gaat worden. "Kruiwagens verkopen mag nog wel, maar mogen lampen ook nog worden verkocht?".

Volgens de advocaat zijn de eigenaren van growshops "gewone mensen" en pakt de nieuwe wet hen aan en niet de georganiseerde misdaad. Hij is bang dat een eventueel proces wel gewonnen wordt, maar dat de ondernemer er door de duur en eventuele in beslagnames wel failliet aan zal gaan.

reacties (12)

 • Medicinaal gebruiker

   

  ik heb in het begin die bedrocan wiet gerookt van de apotheker waar ik geen baat bij heb gehad de huisarts zelf heeft toen gezegt dat ik dan naar de shop moest omdat daar veel meer keuze is qua strains nou sorry hoor maar 'kwaliteitscontrole', 'produktverantwoordelijkheid enz kan je bij de shop wel vergeten aangezien het allemaal bij broodkwekers vandaan komt die vanalles en nog wat toevoegen om hun wiet er beter uit te laten zien dan dat het is en dat MAG verkocht worden terwijl er geen controle en tests op zijn uitgevoerd . de reden waarom het verboden blijft in nederland heeft niks met veiligheid te maken maar met het zakkenvullen van de staat

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bij 'medicinaal' denk ik aan 'doktersvoorschrift', 'dosering', 'kwaliteitscontrole', 'produktverantwoordelijkheid'. Bij jouw thuisteelt is dat weliswaar op doktersvoorschrift, maar de andere drie aspecten zijn er niet.

  reageer
 • Medicinaal gebruiker

   

  en alle medicinale gebruikers dan ? moeten die dan ook aangepakt worden en opgesloten worden ? ik ben zelf al 10 jaar medicinaal cannabis gebruiker en heb af en toe zelf 1 of 2 plantjes staan ben ik dan ook gelijk crimineel in jou ogen ?moet ik dan ook de bak in ? zo zijn er nog duizenden die het als medicijn gebruiken moeten die dan ook allemaal de bak in als ze een plantje hebben staan ? het is toch te gek voor woorden het mag wel verkocht en gekweekt worden door de staat zelf (zelfs export naar buitenland) maar zodra er iemand een plantje zelf neerzet is hij gelijk crimineel landen waar je eerst bijna de kogel kreeg voor het opsteken van een joint daar word het nu gelegaliseerd en in nederland waar je vroeger nog aan een agent kon vragen of hij een vuurtje voor je had zodat je je joint kon aansteken willen ze het verboden maken .... wat een geweldig land is het toch ........

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is inderdaad jammer dat Opstelten nu in de heilloze repressie-kramp schiet. Het enige wat je daarmee bereikt is dat wiet nog verder de criminele hoek in gaat. Wiet is zeker niet onschuldig (hoewel gebruikers minder schade lijden dan alcoholgebruikers), maar als je de situatie vergelijkt met sommige buitenlanden (percentage van de jeugd dat ermee in aanraking is geweest) doet Nederland het beter dan landen waar de verkoop ook in criminele handen is. Dat de handel en teelt van jarenzeventigidealisme is afgegleden naar bendeoorlogen waar doden vallen heeft alles met het dubbelhartige beleid van de afgelopen twintig jaar te maken. Nu het offensief op de wiet geopend is zullen we zien dat de drugscriminelen onze jeugd gaan benaderen met cocaïne en extasy, en dat dat een groot succes wordt.

  reageer
 • Koos

   

  Zoek hulp!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martin

   

  Alles opruimen en verbieden, dan kan er ook geen verwarring onstaan. Het blijft drugs en daar wordt je echt niet slimmer van (kijk maar naar de overheid).

  reageer
 • Joke

   

  Kramertje kramertje, wat heeft een buitenlander met ons beleid te maken?? En dan die ouwe koeien waar je mee aan komt zetten... Was je nog niet wakker?

  reageer
 • pionier

   

  keihard aanpakken, opruimen die rotzooi. leveranciers, kwekers en dealers gratis logies met water en brood.

  reageer
 • Serge

   

  Ik ben al jaren in de war van onze overheid!

  reageer
 • Serge

   

  Ik ben al jaren in de war van de Nederlandse overheid....

  reageer
 • willeMstad

   

  Eerst goed geld verdienen en nu gaan janken ?

  reageer
 • kramer

   

  Het Nederlandse soft drugs beleid kan je toch niet met goed fatsoen uitleggen aan een buitenlander? Je mag het wel verkopen maar niet verbouwen...briljant. Tijd dat ze al die soft drugs legaal maken. Zou de economie en de belasting aardig wat opleveren om nog maar te zwijgen over het feit dat politie en justitie zich kunnen gaan richten op andere zaken. Misschien zit daar ook het probleem. Legalisering zou er toe leiden dat er veel banen bij justitie en politie verdwijnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert