International School vraagt ouders extra bijdrage

ALMERE
Het schoolgeld van Nederlandse leerlingen van de International School in Almere gaat fors omhoog. De school ziet zich daartoe genoodzaakt, omdat ze krap bij kas zit.

Een groep ouders is boos en bezorgd. Zij betalen nu nog ongeveer 2.000 euro per jaar voor hun kind en dat bedrag wordt verdubbeld. Voor buitenlandse studenten geld de verhoging niet, omdat zij al een hoger bedrag betalen.

De directie is met ouders in gesprek over het voorstel en over het stapsgewijs verhogen van het schoolgeld. Twee jaar geleden voerden de ouders nog actie tegen de dreigende sluiting van de school. De gemeente Almere besloot bij te springen. Maar de school is nog niet uit de rode cijfers.

reacties (10)

 • Sas

   

  Grappig dat jullie totaal niet weten wat er aan de hand is op de ISA! Kritiek snap ik helemaal al niet. ISA is onderdeel van het BAKEN en het BAKEN heeft financiële tekorten niet de ISA. En het Baken probeert nu geld te halen bij gewone mensen (ja gewone mensen die hun kind naar de ISA doen ) Gewone mensen ja die misschien niet uiteten gaan of op vakantie gaan maar hun spaarcentjes in hun kinderen stoppen. Deze mensen moeten de rekening betalen voor kinderen op het Baken , Mensen die gratis onderwijs krijgen op het Baken zouden zelf het BAKEN moeten redden. Niet met de ISA te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je schetst een tegenstelling die er niet is. De meeste leerlingen op deze school zijn kinderen van 'gewone burgers', zoals je ze noemt. En die 'gewone burgers' zijn bereid iets te betalen, maar niet twee keer zoveel. Vooral als blijkt dat de verhoging niets met kwaliteitsverbetering te maken heeft maar met te dure huisvesting.

  reageer
 • Donnie

   

  Ze hadden een tijdje terug al de stekker er uit moeten trekken.

  reageer
 • Ab

   

  Die rijkeluis kinderen kunnen exht wel iets meer betalen. De gewone burger moet hier niet voor opdraaien.

  reageer
 • ron

   

  diverse kritiek op reageerders maar hoe zit het dan wel ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Niet gehinderd door dossierkennis zie ik....

  reageer
 • Hendrik..

   

  Laat het schoolbestuur maar inleveren die verdienen genoeg. En als je de school niet kan besturen, omdat er niet genoeg volk op af komt, dan heb je dus eigenlijk geen recht van bestaan. Misschien dan maar fuseren met een andere school die ook krap zit? Dan heb je maar één keer vaste lasten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, zo simpel is het niet!

  reageer
 • Jos

   

  En dan zijn er altijd nog 200.000 mensen die er wel willen wonen.

  reageer
 • koos

   

  heel simpel. er zijn gewoonweg niet genoeg expats die in almere willen wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert