Flevolandse studenten doen niet mee aan actiedag

FLEVOLAND
Flevolandse studenten doen niet mee aan de landelijke actiedag, in tegenstelling tot de rest van Nederland.

Bezetters van het Maagdenhuis in Amsterdam riepen om een landelijke actiedag tegen universiteiten en hogescholen. Die zouden volgens de bezetters meer naar studenten moeten luisteren.

Volgens Windesheim Flevoland leeft de actiedag niet op de hogeschool. Er zijn ook geen protesterende studenten bij de twee CAH Vilentum scholen in Almere en Dronten.

reacties (6)

 • Poe

   

  Dat zijn een boel aannames.

  reageer
 • Jermaine

   

  Ik ben het er mee eens dat dit in bepaalde omstandigheden mogelijk moet kunnen zijn, echter was er in dit geval geen enkele reden (of deze is in ieder geval niet aan de studenten door gecommuniceerd). Het uitvallen van 75% van de studenten lijkt mij ook een onrealistisch voorbeeld in dit geval. Uitval van studenten kan nooit de oorzaak zijn, want van bijvoorbeeld mijn klas is dit jaar 10% uitgevallen (wat redelijk gemiddeld is voor elke opleiding). Aangezien wij niet eerder zijn geïnformeerd over deze wijzigingen lijkt mij dat geld de voornaamste oorzaak is, alleen jammer dat we dit of de echte reden nooit zullen horen. In ieder geval blijft het spijtig dat een student zich inschrijft voor een opleiding met een bepaalde afstudeerrichting en deze vervolgens wordt gestopt halverwege de opleiding.

  reageer
 • ron

   

  Goed dat jullie dat hier inbrengen. overigens vind ik wel dat een dergelijke beslissing onder omstandigheden genomen moet kunnen worden. stel je begint met 20 man en je zit halverwege het jaar op 5 studenten .... Maar op welke wijze is hiervoor voor de gedupeerde studenten een aanvaardbare oplossing gekomen. Ook halverwege welk jaar speelt hierin een rol. misschien verliest de student geen jaar en kan hij overstappen wat hij zeker ook aanvaardbaar vind. misschien zijn er wel veel studenten gestopt omdat het een zinloze of slechte opleiding was. dan kan je maar beter ten halve keren dan ten hele dwalen en een zinloos diploma ontvangen waar geen werkgever en dus ook jijzelf wat aan heeft.

  reageer
 • Dennis

   

  Volgens Windesheim Flevoland leeft de actiedag niet op de hogeschool. Pardon? Dit leeft wel degelijk, vooral na recente wijzigingen. Bijvoorbeeld nadat Windesheim een volledige afstudeerrichting heeft beëindigd, gewoon midden in een schooljaar. Deze wijzigingen worden stiekem doorgevoerd zonder enige toelichting.

  reageer
 • Ruben

   

  Censuur van Windesheim! Deze actiedag leeft wel degelijk op school (ben hier zelf student), maar het bestuur zal dit natuurlijk altijd ontkennen... Er zijn de laatste tijd een hoop negatieve beslissingen genomen op Windesheim Flevoland zonder inspraak van de studenten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Netjes

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert