Werkstraf geëist tegen inbreker

DRONTEN
Het OM heeft tegen een man 200 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke celstraf geëist voor betrokkenheid bij twee inbraken en voor diefstal in Swifterbant en Dronten.

Hij zou onder meer geld, een televisie en een spelcomputer hebben buitgemaakt. Het gaat om inbraken bij een school, woning, en twee cafés. Bij één van die cafés, in Dronten, was hij zelf werkzaam.

Naar eigen zeggen stal hij daar spullen, omdat zijn baas hem geen salaris had betaald. Voor een tweede verdachte uit Swifterbant is vrijspraak geëist. De uitspraak is over twee weken.

reacties (2)

 • Ton

   

  Het OM zal eens meer rekening moeten houden met de slachtoffers, als er bij je thuis wordt ingebroken heeft dat een enorme impact op de slachtoffers. De persoonlijke omstandigheden van een inbreker zijn van ondergeschikt belang, de overheid dient er voor te zorgen dat de samenleving voor langere tijd van dit soort individuen wordt gevrijwaard. Tijdens de periode van detentie kan getracht worden een inbreker te "resetten" zodat zij/hij weer als eerzaam burger deel kan uitmaken van de samenleving.

  reageer
 • Jos '56

   

  Woww, nou dat zal hem leren (sarcasme uit).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert