'Asielzoekers zwerven niet op straat in Noordoostpolder'

NOORDOOSTPOLDER
Het is niet exact te zeggen hoeveel uitgeprocedeerde asielzoekers er in Noordoostpolder een zwervend bestaan leiden maar volgens hulpverleningsinstanties is uitgesloten dat er groepen vluchtelingen daadwerkelijk op straat leven. Dit blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

De gemeenteraad besloot maandag dat er in Noordoostpolder een voorziening moet komen om, volgens de ChristenUnie/SGP, tientallen rondzwervende vluchtelingen op te vangen. Dit zou ook de kerkelijke gemeenten ontlasten die momenteel volgens wethouder Hennie Bogaards zeker veertig mensen opvangen.

Het Leger des Heils en Vluchtelingenwerk laten weten dat zich daar de afgelopen periode heel sporadisch uitgeprocedeerden hebben gemeld. Van de speciale zogenoemde bed, bad en brood-opvang voor Flevoland in Almere heeft zelfs geen enkele vluchteling gebruikgemaakt. De politie laat weten het beeld van tientallen rondzwervende asielzoekers niet te herkennen of te kunnen bevestigen.

Hulpverleners denken dat uitgewezen asielzoekers die niet door kerken worden opgevangen vaak naar grote steden als Utrecht of Amsterdam vertrekken.

reacties (2)

 • gemeente

   

  denk na er loopt genoeg in de NOP en in Dronten.

  reageer
 • jawel

   

  Helaas gaat er wel eens wat mis in de NOP. Hoe dat komt, geen idee. Het lijkt soms wel of er een hek omheen staat. Men doet maar. Denk ook eens aan De Deel. Overal leegstand, en de plannen gaan maar door. Gemeenteraad, open your eyes, en kijk eens over de diverse bruggen heen, ze staan gewoon open hoor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert