Accountant trekt boetekleed aan voor belastingblunder Dronten

DRONTEN • Wo 4 maart 2015 | 19:22 • Woensdag 4 maart 2015 | 19:22
PricewaterhouseCoopers trekt het boetekleed aan voor de belastingblunder van de gemeente Dronten. Dat blijkt uit een brief van de accountant aan de gemeenteraad, die in handen is van Omroep Flevoland. PwC verklaart daarin zich verantwoordelijk te voelen dat de fout tijdens de controles niet naar boven is gekomen. Eerder zei PwC dat dit de verantwoordelijkheid was van de gemeente zelf.

Eind januari werd door een extern bureau ontdekt dat de gemeente Dronten al sinds 2011 geen WIA- en WAO-premies heeft afgedragen voor het personeel. Het gaat in totaal om bijna 2 miljoen euro. De oorzaak ligt bij het verkeerd invoeren van een percentage in de salarisapplicatie. Volgens PWC ligt die verantwoordelijkheid geheel bij de gemeente.

De accountant biedt nu aan om 40 procent van een eventuele boete van de belastingdienst te betalen. Over de nog te betalen rente van 55.000 euro wordt niet gesproken in de brief. Verder stelt PwC graag te willen blijven werken voor de gemeente. Het contract loopt dit jaar af.
WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel