Jubilerende wijk krijgt ooievaarsnest

LELYSTAD
Het wijkje Lage Wijngaard in Lelystad is woensdag verrijkt met een acht meter hoog ooievaarsnest. Het nest is een cadeau van Salverda Bouw, dat veertig jaar geleden de woningen in de Lage Wijngaard realiseerde.

In 1974 werden de woningen opgeleverd en vorig jaar hebben de bewoners gezamenlijk het 40-jarig bestaan van de hofjes gevierd.

Door voer in het nest te leggen, wil de buurt proberen ooievaars te lokken. Maar het geschenk staat vooral symbool voor de bewoners van het eerste uur die langzaam aan plaats gaan maken voor de jonge mensen die hun gezin zullen stichten in de wijk.

reacties (5)

 • ron

   

  op vele plekken van ooievaarskolonies staan ze ook naast sportvelden en worden gewoon bezocht vaak tijdens vakantie op locaties geweest; mensen staan bovenop muur van kasteel ooievaar idem op 3 - 4 m afstand. (ik heb bever in mijn tuin gehad en keek er elke dag naar) mensen worden gebrainwashed dat dieren zich niet zouden vestigen als de mens in de buurt is; zijn pertinente leugens om hun eigen natuurhobby interessanter te maken dan het is.

  reageer
 • ABS

   

  Alleen, of de plaats van het nest wel zo logisch is? Direct naast een 'sportveldje" met doelen. Als er dus al ooievaars zullen komen dan vrees ik het ergste.

  reageer
 • Hano

   

  Bijzonder dat zo'n bedrijf na zoveel tijd nog onveranderd bestaat in deze crisis en niet is opgegaan in megalomane fusies. En de symboliek van het ooievaarsnest is ook echt leuk. Fijn nieuws.

  reageer
 • Caroline

   

  Lage Wijngaard is een deel van de Wijngaard Jos, het wijkje parallel aan de Oostranddreef

  reageer
 • Jos '56

   

  Wat is precies het wijkje lage Wijngaard?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert