Vragen CDA over rol wethouder Post in Berechja-lek

URK • Wo 4 maart 2015 | 22:22 • Woensdag 4 maart 2015 | 22:22
Het CDA op Urk heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het gelekte Berechja-rapport. De fractie wil weten of het klopt dat wethouder Geert Post al in januari 2014 wist dat het rapport op straat lag, zoals Albert Pieter Hakvoort in een interview met Omroep Flevoland verklaarde. Het ex-bestuurslid van de SGP had het rapport begin januari zelf ook in handen.

Volgens het CDA is het een zware aantijging aan het adres van de wethouder en valt het niet te rijmen met het onderzoek dat de burgemeester maanden later instelde om te ontdekken wie het rapport aan Omroep Flevoland gelekt had.

Uit het gelekte rapport bleek dat de gemeente al langer van de financiële problemen van het Berechja College op de hoogte was dan de gemeente eerder had verteld. Die informatie was alleen voor de fractievoorzitters en het college bestemd, maar het rapport belandde in juni 2014 ook bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel