Vragen CDA over rol wethouder Post in Berechja-lek

URK
Het CDA op Urk heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het gelekte Berechja-rapport. De fractie wil weten of het klopt dat wethouder Geert Post al in januari 2014 wist dat het rapport op straat lag, zoals Albert Pieter Hakvoort in een interview met Omroep Flevoland verklaarde. Het ex-bestuurslid van de SGP had het rapport begin januari zelf ook in handen.

Volgens het CDA is het een zware aantijging aan het adres van de wethouder en valt het niet te rijmen met het onderzoek dat de burgemeester maanden later instelde om te ontdekken wie het rapport aan Omroep Flevoland gelekt had.

Uit het gelekte rapport bleek dat de gemeente al langer van de financiële problemen van het Berechja College op de hoogte was dan de gemeente eerder had verteld. Die informatie was alleen voor de fractievoorzitters en het college bestemd, maar het rapport belandde in juni 2014 ook bij Omroep Flevoland.

reacties (15)

 • Kees

   

  De echte vragen zijn nooit gesteld. De bewuste raadsvergadering was een avondje moddergooien op de CDA mensen en Hakvoort en Woort. Nu is de echte vraag waarom wethouder Post die belangrijke informatie van een bestuurslid heeft verzwegen.

  reageer
 • Barend

   

  Nog steeds mensen die denken dat het onderzoek valide was. Waarom konden ze dan weigeren.... Het onderzoek is zo krom als wat, nu blijkt dat er vooraf al mensen van buitenaf in bezit waren van.

  reageer
 • WieSteltDeEchteVragen

   

  Met al dit geharrewar worden de twee échte vragen waar het om gaat niet gesteld: 1) Terugkijkend: wat is de oorzaak van de problemen bij het Berechja College en waar heeft de gemeente (en de politiek) gefaald in het toezicht bij subsidieverstrekkingen? en 2) Vooruitkijkend: De oplossing vraagt een financiële bijdrage van het Rijk en de provincie. De provincie (GS) heeft het Statenvoorstel teruggetrokken. Hoe krijgen we de provincie over de streep voor het behoud van het onderwijs op Urk? En waarom wordt dat sneaky over de provinciale statenverkiezingen heengetild?

  reageer
 • Kees

   

  Waarom jokt Geert Post telkens? Waarom heeft wethouder Geert Post deze informatie verzwegen aan het Hofman bureau? Steeds meer denk ik dat Geert Post hetzelf heeft gelekt om vooral Ben Visservan de CU te willen beschadigen.

  reageer
 • Urker

   

  Ik zie slechts 1 optie, dat is dat de gehele urker raad opstapt. Er is zoveel gelogen, bedorgen en kapotgemaakt dat er nimmer nog sprake kan zijn van vertrouwen en een goede werkverhouding. De bezem erdoor!!!!! En de huidige zittende mensen geen plek meer geven in het nieuwe gemeente bestuur incl b en w.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Albert

   

  Laat de CU a.u.b. wethouder Louwe Post weer vragen om de plek van Geert Post in te nemen. Dus twee wethouder van de CU en anders een goede wethouder van de CDA zoeken.

  reageer
 • Barend

   

  Knap dat Albert Jan weet wie er gelekt heeft, dat kon een rapport van 30.000 euro zelfs niet. Mensen geloven alles wat ze lezen....

  reageer
 • Bert

   

  als betrokkene of insider of als (om welke reden dan ook) aangesprokene zou ik ook zo reageren

  reageer
 • sjon

   

  Uw commentaar heeft niets met deze zaak te maken. Als je niets zinnig kunt bijdragen aan deze zaak houd dan je commentaar voor je.

  reageer
 • UK

   

  Daar gaan we weer, het moddergooien is weer begonnen.

  reageer
 • jan

   

  stemmingmakerij door het CDA ! een of enkele van hun raadsleden kunnen niet eens zelf hun onderneming in leven houden, maar wel janken dat een ander zijn/haar zaken niet op orde heeft....wie heeft nou boter op zijn hoofd en wie is nu niet capabel en laat een berg met ellende achter ?

  reageer
 • Klaas

   

  Ik zou die 30.000 euro inhouden op de resterende tijd dat hij nog zit.hij heeft bewust een onderzoek zoveel laten kosten terwijl hij alles wist

  reageer
 • Gertjan

   

  De soap duurt voort.

  reageer
 • Albert Jan

   

  Hoe komt AP hakvoort aan de brouwerbundel? Klaas Brouwer je mag drie keer raden?

  reageer
 • mop

   

  op wie moet je stemmen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert