Leerlingen leggen computersysteem plat

ALMERE
Twee leerlingen van de Almeerse Scholen Groep in Almere zijn verantwoordelijk voor meerdere DDoS-aanvallen op de computersystemen van de scholengroep. Dat bevestigt een woordvoerder van de school.

Door de cyberaanvallen kwamen de computersystemen plat te liggen en konden werknemers hun werk achter de computer niet meer uitvoeren. Ook was de website van de scholengroep onbereikbaar. De twee daders zijn ontdekt door onderzoek van een bedrijfsrecherchebureau. Die werd begin dit jaar door de scholengroep ingeschakeld, toen de DDoS-aanvallen gedurende een aantal maanden herhaaldelijk werden uitgevoerd, soms wekelijks.

Vlak voor de voorjaarsvakantie kwam het bureau met de daders. Wat hun motief is en wat het prijskaartje is van de schade, maakt de school niet bekend. Wel laat een woordvoerder weten dat er passende maatregelen zijn genomen.

Ook is er aangifte gedaan van de cyberaanvallen. Daarnaast is aan alle ouders een brief gestuurd met een uitleg over de DDoS-aanvallen.

reacties (4)

 • Ernie

   

  ASG is geen school. Slecht onderzoek zeg..

  reageer
 • Mario

   

  Een kind kan de was doen!

  reageer
 • Jan

   

  Misschien eens goede beveiligingssoftware aanschaffen? Veel scholen doen dat niet! (PO en VO!) Beveiligingssoftware van een leverancier gespecialiseerd in beveiliging, niet van een leverancier die beveiliging "erbij doet". Of hoort dit bij het nieuwe vak Programmeren...?

  reageer
 • Bert

   

  Ddos is geen virus en je kunt er ook weinig aan doen, eigenlijk alleen afsluiten van het internet.

 • Willem

   

  Zo, die hebben goed opgelet tijdens de computerles!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert