Leerlingen leggen computersysteem plat

ALMERE • Do 5 maart 2015 | 11:33 • Donderdag 5 maart 2015 | 11:33
Twee leerlingen van de Almeerse Scholen Groep in Almere zijn verantwoordelijk voor meerdere DDoS-aanvallen op de computersystemen van de scholengroep. Dat bevestigt een woordvoerder van de school.

Door de cyberaanvallen kwamen de computersystemen plat te liggen en konden werknemers hun werk achter de computer niet meer uitvoeren. Ook was de website van de scholengroep onbereikbaar. De twee daders zijn ontdekt door onderzoek van een bedrijfsrecherchebureau. Die werd begin dit jaar door de scholengroep ingeschakeld, toen de DDoS-aanvallen gedurende een aantal maanden herhaaldelijk werden uitgevoerd, soms wekelijks.

Vlak voor de voorjaarsvakantie kwam het bureau met de daders. Wat hun motief is en wat het prijskaartje is van de schade, maakt de school niet bekend. Wel laat een woordvoerder weten dat er passende maatregelen zijn genomen.

Ook is er aangifte gedaan van de cyberaanvallen. Daarnaast is aan alle ouders een brief gestuurd met een uitleg over de DDoS-aanvallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel