Schoolgeld ISA omhoog om kwaliteit te verbeteren

ALMERE • Do 5 maart 2015 | 12:58 • Donderdag 5 maart 2015 | 12:58
De verhoging van het schoolgeld op de International School in Almere is noodzakelijk om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat zegt de directrice van de school, Rubin Borges.

Nederlandse leerlingen betalen nu zo'n 2000 euro per jaar maar dat gaat langzaam omhoog naar ruim 4000 euro. Volgens Borges is die verhoging nodig om beter te kunnen concurreren met ander internationaal onderwijs in Nederland.

Borges benadrukt dat geen enkele leerling van school hoeft als ouders de bijdrage niet kunnen betalen. Daarom worden met hen gesprekken gevoerd over een passende, maar eerlijke oplossing.

De school overweegt daarnaast om in 2017 te verhuizen naar een ander, groter pand. Dan loopt het huidige huurcontract van de school af. Volgens de directrice is er een toenemend aantal studenten en bestaat de kans dat de school in 2017 uit haar jasje groeit.

Overigens geldt de verhoogde bijdrage alleen voor Nederlandse studenten. De buitenlandse studenten betaalden al 4.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • ron

    Do 5 maart 2015 Donderdag 5 maart 2015

  "beter te kunnen concurreren met ander internationaal onderwijs in Nederland" dat klinkt als concurrentie en bedrijfslevendenken. je wil dus dat je concurrent slechter is en de studenten naar jou trekken. ten koste van die andere school? Ik dacht dat het om de kinderen / studenten ging. die gewoon zo dichtbij mogelijk een school kiezen. niet om directie of bestuur en ego.

  reageer
 • Rudi

    Do 5 maart 2015 Donderdag 5 maart 2015

  De gemeente Almere heeft toen de school dreigde te sluiten in 2013 voor 2 jaar 40.000 Euro (dus in totaal 80.000) 'subsidie' verstrekt om de kosten vd huur te kunnen betalen. Het gebouw wordt gehuurd van de Alberdink Thijm sg uit Hilversum. Toen in 2013 zijn de fees (schoolgelden) voor de ouders, die onterecht hun kinderen dat onderwijs lieten volgen _niet_ verhoogd. In feite heeft Almere dus ouders uit Almere (gewone kinderen die al hun hele leven in Ned. wonen en hier naar school gingen, basisschool ev), de het normale voortgezet te slecht voor hun kinderen vonden gesubsidieerd. En dat waren niet de armste sloebers (Ik denk aan Jurgen Raaymann en een Harry WIjnschenk die voorop liepen om de wethouder, R. Peeters, onder druk zetten met akties). Het schijnt dus (artikel) goed te gaan met de school. Prima. Maar laat het Baken (daar valt de school onder, als nevenvestiging...) ook de naam van de school veranderen. Het is nl. helemaal geen echte International school. In het artikel staat het goed: Internationaal onderwijs.... Dat soort onderwijs kan door iedere school voor voortgezet onderwijs (vwo) gegeven worden. (IGVO= Internationaal Georiënteerd Voortgezet Onderwijs). Als iedere school die dat soort onderwijs geeft zich International School gaat noemen telt Nederland 100-den van dat soort scholen. Er zijn slechts 12 echte International Schools in Nederland. De naam International School voor die school in Almere is dus misleidend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert