Schoolgeld ISA omhoog om kwaliteit te verbeteren

ALMERE • Do 5 maart 2015 | 12:58 • Donderdag 5 maart 2015 | 12:58
De verhoging van het schoolgeld op de International School in Almere is noodzakelijk om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat zegt de directrice van de school, Rubin Borges.

Nederlandse leerlingen betalen nu zo'n 2000 euro per jaar maar dat gaat langzaam omhoog naar ruim 4000 euro. Volgens Borges is die verhoging nodig om beter te kunnen concurreren met ander internationaal onderwijs in Nederland.

Borges benadrukt dat geen enkele leerling van school hoeft als ouders de bijdrage niet kunnen betalen. Daarom worden met hen gesprekken gevoerd over een passende, maar eerlijke oplossing.

De school overweegt daarnaast om in 2017 te verhuizen naar een ander, groter pand. Dan loopt het huidige huurcontract van de school af. Volgens de directrice is er een toenemend aantal studenten en bestaat de kans dat de school in 2017 uit haar jasje groeit.

Overigens geldt de verhoogde bijdrage alleen voor Nederlandse studenten. De buitenlandse studenten betaalden al 4.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel