RTV Almere failliet verklaard

ALMERE
RTV Almere is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De stadsomroep was vanwege financiële problemen al enkele maanden uit de lucht. De stichting zat met een schuld van meer dan veertigduizend euro.

De omroep begon in 1981 als lokale tv-zender onder de naam Almere TV. Ervaring was vooral opgedaan door etherpiraten in Amsterdam. Eind jaren 90 kwam er een radiostation bij. Daarbij veranderde de naam eerst in RTV Almere, toen in Studio Almere en vervolgens in Stadsomroep Almere.

Inmiddels zijn er twee initiatieven voor een nieuwe lokale omroep in Almere. De gemeente beslist uiteindelijk in april welke van de twee de uitzendlicentie krijgt.

reacties (5)

 • Marco

   

  Een zelfde lot zal ook een opvolger gaan ervaren. De een eerder dan de ander. Er is geen behoefte aan een lokale omroep. We hebben genoeg aan Omroep Flevoland, internet, twitter, Facebook etc. etc. Als je iets wil, bekostig dit dan uit eigen middelen en zet het op internet, klaar.

  reageer
 • Destroyer

   

  Hoe nodig is dit nog? Een stadse omroep? Klinkt mij een beetje als uit de tijd...

  reageer
 • Havie

   

  Wie mist RTV ?? IK niet !

  reageer
 • voormalig vrijwilligers

   

  Speciale dank gaat uit naar onze voormalig secretaris die een veul te duur huurcontract aanging en koste wat kost en zonder enige garantie op extra subsidie vooraf een vage overeenkomst aanging met Media Choice. Verder zijn we benieuwd waar alle spullen zijn gebleven. Een jaar terug is er nog voor 20.000 euro aan camera apparatuur gekocht.

  reageer
 • Rob Barends

   

  Is toch die Toorenburg? Die is nu bezig met Omroep Almere. Mag toch hopen dat hij geen tweede kans krijgt het weer te verzieken?

 • mark

   

  jammer. Vreemd want er is zoveel nieuws over Almere, voornamelijk de criminaliteit! Zou omroep Flevoland kunnen ontlasten zodat zij wat meer ruimte krijgen voor sociaal en leefbaarheid nieuws.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  En hop, weer iemand die de media wil voorschrijven waar ze wel en niet over moeten berichten.

 • Jos

   

  Wordt tijd dat ze er een hek omheen zetten. De rest van de polder moet dan via Enkhuizen naar Amsterdam, maar dat hebben ze er voor over.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert