Provincie pakt fileleed op N307 aan

FLEVOLAND
De rotonde op de Hanzeweg (N307) en Drontermeerdijk (N306) wordt een ongelijkvloerse kruising. Dat meldt de provincie. Autoverkeer op de Vossemeerdijk kan straks verder rijden via een tunnel.

De route kent een aantal serieuze knelpunten. Zo ontstaan er snel files bij de rotonde, bij de brug over de sluis bij Roggebot en bij de aansluiting op de N50 bij Kampen. De nieuwe situatie moet de doorstroming bevorderen.

Omwonenden en gebruikers van de weg mochten meedenken over verbetering van de N307. De planning is dat de kruising in 2019 of 2020 af is. De provincie gaat vooralsnog uit van een kostenpost van ongeveer 17 miljoen euro.

reacties (7)

 • KC

   

  Er komt een ongelijkvloerse kruizing. De Drontermeerdijk gaat onder de Hanzeweg door.

  reageer
 • Henk

   

  Wellicht is het een idee om de brugwachter te vervangen en met de nieuwe af te spreken dat hij de brug tussen 7.00-9.00 en 16.00-18.00 niet meer open doet... De gene die er nu zit doet rustig voor zo'n klein rot bootje de brug open tegen 17.00 met als gevolg een lange file alleen maar langer wordt omdat het verkeer vervolgens niet de N50 op kan rijden omdat dan het aanbod daar veel te veel is... Kortom brugwachter ontslaan en 17 miljoen besparen!!!

  reageer
 • Tom

   

  Er wordt al jaar en dag tol geheven: opcenten noemen ze dat.

  reageer
 • bergerac

   

  Leuk dat men hier een oplossing voor bedacht heeft hoor; prima maar het gevolg is toch dat het verkeer dan ergens anders vast loopt? Op de N 50 bij voorbeeld?

  reageer
 • De Luis

   

  Zeker geen idee wat de werkzaamheden inhouden, een ongelijkvloerse kruising koop je nu eenmaal niet bij een Jumbo of een Aldi.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • D.Peeters

   

  U denkt dat u voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten? Blijkbaar is het noodzakelijk dat er een betere bereikbaarheid komt...wees blij dat men het hierin wil investeren. #negatiefdoeniszo2014

  reageer
 • Andreee

   

  17miljoen alleen voor deze rotondevervanging? Dan mag er wel een jaar of twintig tol geheven worden bij de bewoners.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert