Vergadering over De Deel verzandt in discussie

NOORDOOSTPOLDER
Een urenlange vergadering van gemeenteraad Noordoostpolder over De Deel heeft donderdag nauwelijks iets opgeleverd. Besproken werd wat er met het plein moet gebeuren nu de samenwerking met projectontwikkelaar Provast is verbroken.

Maar raadsleden willen eerst weten wat de eventuele juridische en financiële gevolgen van de breuk zijn voordat ze over een nieuw plan willen praten.

Omdat wethouder Suelmann hun daarop geen concreet antwoord kon geven, verzandde de vergadering in een discussie over processen. De wethouder sprak desondanks van een goed overleg.

reacties (7)

 • Teun Nijdam.

   

  2004/2005 lagen er plannen voor de Deel,oa het Krop Bekkering plan. Een mooi plan dat veel geld kostte en toen te weinig opleverde. In 2005 is er een prijsvraag uitgeschreven,waaraan een aantal grote bouwers deelnamen,Provast is de winnaar geworden. Maart 2006 zijn de handtekeningen gezet voor de ontwikkeling van 10.200m2 bruto bebouwing van winkels,kantoren en 130 appartementen. De jaren daarna in 2008 kregen we te maken met een financiele/ economische crisis,die we op dit moment nog niet te boven zijn. Omzetten kwamen onder druk,consumenten hielden en houden nog steeds de hand op de knip en de internet verkopen maakten een grote stijging door en nog steeds. Resultaat van dit alles,plan in de loop der tijd afgezwakt,belegger afgehaakt(Altera)winkeliers blij met opknappen winkelgebied (2005)en openbare ruimten en de Gemeente heeft 8,8 miljoen uit gegeven waar geen dekking voor is,en waar het rentespook zijn werk doet. Inmiddels lijkt het erop dat Provast en de Gemeente elkaar het leven zuur gaan maken? In 2004 zagen sommige inwoners al dat er crises op komst was,en dat is makkelijk praten achteraf, het spreekwoord de beste stuurlui staan aan wal gaat niet op voor de Deel.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Gisteravond waren maar drie raadsleden (waaronder een oud-wethouder Emmeloord Centrum) aanwezig die ook aanwezig waren bij de besluitvorming over de Deel in maart 2006. Het was boeiend te vernemen hoe de "nieuwelingen" nu op alles reageerden. Sinds 2005 ben ik zeer nadrukkelijk TEGEN massale bebouwing op de Deel geweest. Kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat bij anderen nu (eindelijk!) ook het licht is doorgebroken.

  reageer
 • IK

   

  Hoezo nieuwe plannen maken als je nog niet weet hoe de oude aflopen? De gemeente heeft Provast de deur gewezen maar wat zijn daarvan de consequenties? Gemeente heeft Provast aansprakelijk gesteld, Provast de gemeente! Hoe loopt dat af? Wie moet wie betalen en waarvan? Zolang daar geen duidelijkheid over is kan je ook niet investeren, je weet immers niet of je het geld wel hebt!!

  reageer
 • De raad lijkt zich inmiddels eindelijk te realiseren wat de bevolking wil: nl. dat er nu eindelijk iets met De Deel moet gebeuren. Hoe lang zou een adempauze nu weer moeten duren. We hebben al een adempauze van vele jaren achter de rug. Nu maar eens doorpakken!

  reageer
 • Wim van Wegen

   

  Jammer dat ook Zelfreflectie ?? niet onder zijn/haar eigen naam reageert, maar dit is grotendeels hoe ik het gisteravond tijdens de commissievergadering ook heb ervaren. Helaas stond mijn fractie hier bijna alleen in. De rest van de raad lijkt nu al weer met het college mee te hollen om gauw nieuwe plannen te gaan maken, maar een tijdje afwachten - noem het een adempauze - zou veel verstandiger zijn. Bovendien is van een neutraal proces nu al geen sprake meer, al leken ook dat weinigen zich te beseffen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zelfreflectie ??

   

  Jammer is dat het directie apparaat van de gemeente zichtbaar loopt te poetsen wat kan en niet kan. Was het niet beter geweest het ambtenaren apparaat eerst te screenen? Nu worden weer intrims ingevlogen met beste detacherings salarissen. Vervolgens de raad allerlei keuzes laten maken!! Juist nu er allerlei juridische aansprakelijkheden lopen die kruislings de plannen kunnen verstoren!! Het wordt tijd dat er gekeken wordt naar de juiste man op juiste plek!Met andere woorden werken op het gemeentehuis de juiste vakgerichte medewerkers??Die ook juridische kennis toepassen!! Maak eerst helder wat kan niet kan???

  reageer
 • Maarten

   

  Wat maakt dat proces nou uit? De burger gaat er toch voor op draaien. We verhogen de OZB en klaar is kees.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert