GroenLinks wil oplaten van ballonnen ontmoedigen

ALMERE
GroenLinks in Almere wil in navolging van onder meer Amsterdam, Groningen en Purmerend het oplaten van ballonnen bij evenementen ontmoedigen.

De politieke partij zegt dat steeds vaker wordt aangetoond dat ballonnen in de natuur terecht komen en dierenleed veroorzaken. Vogels en zeedieren zien de ballonresten als voedsel, raken verstrikt in de touwtjes en sterven.

GroenLinks wil dat er voor het massaal oplaten van ballonnen in Almere een vergunning wordt aangevraagd. Een motie van de politieke partij wordt op 19 maart besproken op de Politieke Markt.

reacties (5)

 • ron

   

  lijkt me niet verkeerd elkaars ideeën te kopiëren maar waarom wel als je betaald ? ook dat niet !!!! goed plan ik weet ook niet welke milieuaspecten er aan helium vastzit ..... welke partij besteed het meest aan openbare ballonnen ? en wat doet de gemeente zelf ?

  reageer
 • Jos

   

  Zolang de Partij van de Dieren niet in de Almeerse gemeenteraad zit is het goed dar Groen Links de kastanjes uit het vuur haalt. Bij dit soort reacties gaat de PvdD steeds meer op de PvdA lijken. Weg met het chagrijn.

  reageer
 • OPA Almere

   

  en ook ballonnen verbieden tijdens verkiezingscampagnes!!

  reageer
 • vrouwtje

   

  zekers doen die ballonnen dierenleed aan en ze moeten het verbieden deze op te laten

  reageer
 • Koos W.

   

  Dit zijn dus allemaal actie punten van de Partij voor de Dieren. Kunnen ze zelf niets verzinnen?????????????????????????????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert