Drukte bij uitverkoop Albert Heijn XL

ALMERE
Tientallen Almeerders stonden zaterdagochtend vroeg in de rij om goedkoop boodschappen te kunnen doen bij de Albert Heijn XL in Almere Stad.

De supermarkt in het stadshart houdt uitverkoop omdat Ahold de deuren gaat sluiten. De Albert Heijn XL zou niet rendabel zijn. De grote supermarkt heeft 9 jaar naast de Schippergarage gezeten. Het vaste personeel is inmiddels overgeplaatst naar andere vestigingen in Almere.

Welke nieuwe ondernemer er in het pand komt wil Citymall nog niet zeggen. Er gaan veel geruchten, het vaakst worden Aldi en DekaMarkt genoemd.

reacties (18)

 • .\/\/.

   

  "Het wordt tijd dat NL de werkloze en bijstandstrekkers aan het werk zet." - heeft NL daar het geld voor, vraag ik me af. Als je 'bijstandstrekkers' aan het werk zet zul je ze namelijk wel het minimumloon moeten betalen, of niet soms? En als de honderdduizenden die je bedoelt een bezem en een schoffel geeft is aan het eind van de week heel Nederland drie keer gebezemd, geschoffeld en gemaaid. En wat gaan ze dan doen? Weer de bijstand in neem ik aan?

  reageer
 • effenadenkenvoorjewatschrijft

   

  Wat een ongelooflijk harteloze reacties op een artikel over het sluiten van een onrendabele winkel. Ga eens een cursus positief denken volgen.

  reageer
 • Renate

   

  Als je het zo stelt, kan ik het wel met je eens zijn... ;-). Ik zit zelf namelijk in zo'n situatie en in mijn omgeving zie ik er echt veel meer. Wij solliciteren ons suf. Ik die zelfs onbetaald vrijwilligerswerk, waarmee ik eigenlijk iemand anders werkloos houd.... ach...ja.. het houdt me van de straat, maar ik heet nog steeds werkloos...

  reageer
 • Zeec

   

  Daarom juist. De gemeente zet de straatveger op straat ivm bezuinigingen en geeft hem een uitkering. Zet deze mensen aan het werk voor de uitkering die zij krijgen zodat de straten alsnog geveegd worden en de plantsoenen geschoffeld. Waarom moeten mensen geld ontvangen van de gemeenschap en er niets voor doen en een beetje op hun luie reet zitten. Aan de slag met de werkelozen zo krijgen ze weer regelmaat en toekomstgedachte .

  reageer
 • Renate

   

  Beetje kort door de bocht Zeec. Wie gaat de straatveger betalen? De gemeente. En die heeft net deze straatveger op straat gezet vanwege bezuinigingen. Grote kans dat deze straatveger best wil werken voor zijn centen en zich suf solliciteert.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Renate

   

  En wie gaat die stratenvegers dan betalen? Probleem is dat de gemeenten moeten bezuinigen en de stratenmaker 'op straat zet' die dan vervolgens een uitkering trekt en opmerkingen moet incasseren zoals die van jou. Grote kans dat deze persoon graag wil werken voor zijn centen.

  reageer
 • Zeec

   

  Het wordt tijd dat NL de werkloze en bijstandstrekkers aan het werk zet. Laat deze mensen de werken voor het gemeenschapsgeld dat zij "krijgen". Laat hen de straten vegen, de plantsoenen schoffelen en dergelijke. Klagers hebben we genoeg!

  reageer
 • KC

   

  Ik heb de voedselbank gelukkig niet nodig, maar aandelen wel. Dit is ook Nederland. Ik heb genoeg maar anderen zijn vaak vaak buiten hun schuld zo gekomen. Ik hoop voor onderstaande mensen nooit in de de problemen komen.

  reageer
 • Rick

   

  En waarom zou AH het aan de voedselbank moeten geven??

  reageer
 • remco

   

  Mischien moet je lekker aan het werk gaan in plaats van te lopen bedelen stumper. weet je ook hoe het is om moeite te moeten doen voor je spullen. maar zoals ik het begrijp doe je liever op de zak van een andere teren

  reageer
 • Joop

   

  Deze sluiting is al maanden bekend. Als je afhankelijk bent van een voedselbank is de kans erg groot dat je alle tijd hebt om dat nieuws mee te krijgen. Als je dan meteen begint met sparen, had je vandaag je slag kunnen staan. En heb je misschien even geen voedselbank nodig! Dat zou een positieve benadering zijn ipv te zeuren en te bedelen. (Ik heb zelf een poos op 2/3 vd de bijstandsnorm moeten leven, ik heb wel een idee waar ik het over heb.)

  reageer
 • Joop

   

  Ga werken!

  reageer
 • KC

   

  AH had gedacht aan de voedselbank. Maar ja AH denk alleen aan de kleintjes voor hen zelf! .

  reageer
 • Ab

   

  Lekker allemaal in de rij staan om te kunnen hamsteren. Zielige vertoning.

  reageer
 • lelystatter

   

  Ik denk ook een jumbo hier neemt hij alle filialen al over qua supermarkten die niet rendabel zijn

  reageer
 • frits

   

  een aldi of deka markt vergeet het maar lekker er komt gewoon weer een dombo in

  reageer
 • Poe

   

  Lidl heeft een beter assortiment dan Albert Heijn

  reageer
 • d.vr

   

  Aldi kan ik mij niet voorstellen. Gezien de giga opervlakte van dit pand. En het mini winkeltje in stad. Wat ook nog eens een slecht asortiment heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert