Bezwaren tegen vergunning Walibi Holland

BIDDINGHUIZEN
Omwonenden van attractiepark Walibi Holland hebben bezwaar gemaakt tegen de nieuwe omgevingsvergunning uit vrees voor geluidsoverlast. In de vergunning staat dat Walibi op 42 dagen per jaar extra activiteiten in en om het attractiepark mag organiseren. Eerst waren dat 15 dagen.

De bezwaarmakers wonen op het nabijgelegen bungalowpark 'De Boschberg' en in Nunspeet. Ook de gemeenten Nunspeet en Elburg hebben bezwaar gemaakt. Ze zijn bang voor meer luidruchtige evenementen bij Walibi zoals Lowlands en het dancefestival Defqon.1.

Volgens de gemeente Dronten en Walibi is de nieuwe vergunning juist een verbetering voor omwonenden, omdat er een geluidsnorm voor bastonen in is opgenomen. De bestuursrechter in Utrecht doet binnen zes weken uitspraak.

reacties (3)

 • m.s

   

  dus als je bezwaar maakt tegen iets waar mensen plezier aan beleven word er wel naar je geluisterd.

  reageer
 • bassie

   

  grappig, want dat vind ik nu ook van lelystad airport.

  reageer
 • Jan

   

  De laatste ontwikkelingen van de gemeente Dronten zo een beetje volgend, zal de bestuursrechter in Utrecht wel tot een vernietigend oordeel komen over de geluidsnormen waar de gemeente nu over opgeeft. Het zal me niets verbazen als ze terug gestuurd worden om hun werk opnieuw te gaan doen. Persoonlijk zou ik zelf liever ook 15 keer keiharde herrie horen dan 42 keer iets minder harde maar nog steeds hinderlijke herrie. Kan de gemeente niet meer mooie bosranden rondom de terreinen aanleggen zodat het geluid eerder gestopt wordt o.i.d.? Als Drontenaar vind ik verder uitbouwen van een evenemententerrein van Walibi een goede zaak, maar hier mogen de bewoners in Nunspeet natuurlijk niet de dupe van worden.

  reageer
 • Ruud

   

  U heeft het over de bewoners in Nunspeet. U vergeet echter de omwonenden aan de Alikruikweg, Oldebroekerweg, Spijkweg en Bijsselseweg. Die wonen aanmerkelijk dichter bij het evenemententerrein dan de bewoners in het buitengebied van Nunspeet/Elburg en ervaren aanzienlijk meer overlast. Uitbouwen van een evenemententerrein kan alleen maar leiden tot meer overlast.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert