Dierenwinkel stopt met verkoop van konijnen

DRONTEN
Dierenwinkel Pets Place in Dronten stopt met de verkoop van konijnen. Dat meldt de winkel op Facebook.

De winkeleigenaar biedt de konijnen niet meer aan omdat de huisdieren na een verblijf bij iemand thuis vaak gedumpt worden. Drontenaren die toch een konijn willen kopen worden door Pets Place verwezen naar de Konijnenopvang in Dronten of het dierenasiel.

Met de verkoopstop schaart Pets Place zich achter een campagne van de Stichting Konijnenbelangen.

reacties (25)

 • anoniem

   

  Terecht, ik vind dat deze winkel een pluim verdiend! Konijnen worden gratis aangeboden op internet en de asielen zitten overvol met konijnen. Regelmatig zie je ze over de straten zwerven..dit vind ik nou echt een dierenwinkel met een HART voor dieren. Vol houden!

  reageer
 • Anoniem

   

  En waarom Groenrijk Marga? bij groenrijk worden de dieren hartstikke goed verzorgt.

  reageer
 • Joke van den H.

   

  Terecht, moet je eens zien hoe de konijnen gehouden worden bij mensen. Compleet betegelde tuinen, geen enkele mogelijkheid tot graven. Loslopen mogen ze ook al niet meer omdat ze aan de tuinmeubels gaan knagen. En dus zitten ze zomaar dag en nacht in hun hokje opgesloten. Te triest voor woorden. Hoezo goed zijn voor je beest? Alleen voer en water is echt niet voldoende. Konijnen moeten kunnen graven. Het is geen veredeld speeltje voor je kind.

  reageer
 • .\/\/. houdt van Flappie

   

  Maar alle gekheid op een stokje: wie een dier in huis neemt moet er wel goed voor zorgen natuurlijk.

  reageer
 • shirley

   

  Top gelukkig geen impulsieve aankopen meer

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willemein

   

  Toch is het niet onverstandig om juist met goed voorlichting dieren te verkopen in een dierenwinkel. Nu zullen diezelfde mensen hun konijnen van Marktplaats halen en verschuift het probleem zich alleen maar. En is er totaal geen zicht meer op. Dat 'er op los fokken' gaat gewoon door hoor. Juist een dierenwinkel zou bij uitstek de plaats moeten zijn waar d.m.v. zoiets als een koopcontract dieren worden verkocht. En die afkoelingsperiode van 10 dagen is natuurlijk niet de periode waarin een eigenaar zat wordt van zn konijn, maar waarin de klant nog van de koop af kan als hij/zij zich realiseert dat je niet zo maar een konijn neemt. Een afkoelingsperiode van 10 dagen met daarbij een kalendertje wat het kind tijdens deze 10 dagen moet doen aan de verzorging. Turf lijstje erbij waarop kind en ouder aan kunnen vinken of ze er die dag tijd voor gehad zouden hebben en het gezin krijgt ineens inzicht in de betekenis van het hebben van een konijn. O en ps..... misschien is het een idee om gewoon nooit 2 konijnen aan het zelfde gezin te verkopen? Of bijvoorbeeld met de hele branche af te spreken dat er alleen nog maar mannetjes verkocht worden in de dierenwinkels??? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Volgens mij heeft voorgaande spreker gelijk. Wees wat creatiever. Simpelweg geen konijnen meer verkopen in je dierenwinkel lost dit probleem echt niet op. Sterker nog, met het internet op iedere telefoon heb je sneller een konijn gevonden dan een goeie dierenwinkel.

  reageer
 • Diny

   

  Geweldig van Pets place.Zoveel konijnen als er hier gedumpt worden in het bos.Terwijl ze dan een akelige dood krijgen.

  reageer
 • Kaya

   

  Wat goed dat jullie je inzetten voor gedumpte konijnen, jullie zijn de echte liefhebbers.

  reageer
 • Kaya

   

  Het gaat niet 'wel eens' fout. Zeer veel konijnen belanden op straat of worden in het bos gezet nadat er (langer dan 10 dgn natuurlijk) blijkt dat er geen zin en tijd meer is voor het dier. Dat deze winkel wil stimuleren dat men voorrang geeft aan een gedumpt konijn bij een opvang is niet hypocriet, ze gunnen daarmee die dieren een goed thuis. Hoe kan het nou hypocriet zijn wanneer je spullen aanbied (oa ook voor honden en paarden) maar niet de dieren zelf?! Volgens mij begrijp je de betekenis niet. Je hebt geen idee hoe er op los gefokt wordt met konijnen voor de handel en hoeveel dieren hun leven verslijten doordat niemand ze wil hebben of gedumpt worden. Of het kan je niks schelen natuurlijk.

  reageer
 • susan

   

  goed initiatief Pets Place Dronten, wij halen in het hoogseizoen soms wel 12 konijnen per week van de straat in de Gemeenten Lelystad en Dronten die allemaal naar de konijnenopvang worden gebracht en verzorgd worden, van vele van deze konijnen meld zich geen eigenaar en die zoeken allemaal een goed huisje, Pets Place Dronten houdt rekening met de dieren en het leed wat sommige dieren wordt aangedaan... lang harige konijnen die bijna niet meer kunnen huppen door dat de haren zo in de klit zitten, dan de konijnen met ernstige gebitsproblemen die ontstaan zijn door verwaarlozing.. dieren die brood en brood mager zijn... nogmaals super initiatief Pets Place Dronten!! Uiteraard zijn er ook gelukkig een heleboel mensen die natuurlijk hun konijn(en) super verzorgen maar is ook nog een groep die niet heus met zijn/haar konijn(en) omgaat en er belanden er jaarlijks nog te veel op de straat!! HELAAS!! En voor de mensen die toch graag een konijntje een goed en blijvend huisje willen bieden zou ik zeggen ga eens een kijkje nemen bij de konijnopvang in Dronten alwaar gewoon gezonde konijnen zitten van de straat die op zoek zijn naar een fijn huisje!!

  reageer
 • broer konijn.

   

  niet de dierenwinkeks zijn het probleem, maar de ouders. die moeten eens leren om eens te durven zeggen tegen hun verwende kinderen.

  reageer
 • ik

   

  haha vind IK leuk!

  reageer
 • Ilse

   

  Ik ga voortaan gewoon lekker naar de Welkoop om t voer te halen voor mijn konijntje, hond en vogels. Kan ik ook nog even gezellig bij de dieren rondkijken. Die daar overigens prima verzorgd worden.

  reageer
 • Ilse

   

  Helemaal mee eens. Ontzettend hypocriet om wel alle artikelen te verkopen die je nodig hebt om een konijn te verzorgen, maar als het op de konijnen zelf aan komt dan is de nieuwe eigenaar ineens niet in staat om er goed voor te zorgen. Verkoop ze dan ook de rest niet!! Natuurlijk gaat het wel eens fout, en de mensen die de konijnen dumpen moeten ook echt de ogen uit de kop schamen. Maar gewoon zo maar geen konijnen meer verkopen (maar nog wel de spullen die er bij horen) is natuurlijk erg kortzichtig. Een dierenwinkel kan beter goede afspraken maken met kopers. Bijvoorbeeld: Koop vandaag een konijn, maar je mag hem pas over 10 dagen op komen halen. Alle spullen krijg je vast mee, van kooi tot hooi, maar het beestje zelf blijft nog een poosje in de winkel. Zo'n afkoelperiode zal de impulsaankopers er uitfilteren. Door de spullen vast mee te geven merken nieuwe baasjes alvast wat voor ruimte ze kwijt zijn. De kans is groter dat de koper echt serieus is. Laat ze van mijn part een contract tekenen of een borg betalen. Als je over een jaar je konijn gezond en wel in de winkel kunt laten zien, krijg je je borg terug. Zoiets. Wees creatief en oplossingsgericht. Of stop gewoon met je hele dierenwinkel want met alle dieren gaat het wel eens mis. Dat er geen guppenopvang is wil nog niet zeggen dat het daar wel goed gaat, je ziet het alleen niet zoals bij de konijnenopvang.

  reageer
 • kim

   

  ik moet altijd lachen als mensen zeggen dat ze hun konijn in het natuurgebied uitzetten als ze ze zat zijn of als er weer ongewenst jongen zijn geboren. zo zie je maar weer dat er veel mensen onverantwoord met huisdieren omspringen. ik zou zeggen tegen de dierenwinkel: doe ook eens aan goede voorlichting. want dit probleem komt niet alleen bij konijnen voor...

  reageer
 • Kitty

   

  In reactie op wat reacties die ik hier lees: het probleem met de verkoop van huisdieren in een winkel, is dat je de achtergrond van ht diertje niet weet. Veelal worden er de zogenaamde "oeps-nestjes" gedumpt en de overblijfselen van fokkers die nog konijnen hebben waar ze niet vanaf kwamen. De oplossing? Dat is niet een eenduidig antwoord. Sowieso is het een feit dat de knaagdieropvang her en der overvol zitten met gedumpte konijnen. De meeste mensen weten niet eens dat wanneer je een konijn aanschaft, je deze niet alleen moet houden. Konijnen zijn sociale dieren en moeten met minstens 2 tegelijk worden gehouden. In een GROOT en hoog (waar je als eigenaar in kunt staan, ook handig tijdens het uitmesten) buitenverblijf alwaar ze de ruimte hebben om te rennen, springen en graven!! De meeste hokken die in dierenwinkels en tuincentra worden verkocht zijn op zichzelf ongeschikt. Het konijn moet rechtop kunnen staan zonder z'n kop te stoten, hij moet kunnen rennen en dat is in die hokken niet mogelijk: na 2 stappen is het meestal wel gedaan. Het voordeel van een konijn uit een opvang is, dat deze altijd met z'n 2en worden meegegeven. De opvang heeft ervoor gezorgd dat er 2 konijnen aan elkaar hebben kunnen wennen en samen kunnen leven. Ze worden vaak ook nog gecastreerd, omdat je echt niet wilt voortplanten met konijnen, want evenals met katten: het zijn er binnen no-time teveel. Behalve als je slangen houdt: dan kun je de babykonijntjes nog als slangenvoer gebruiken. En ja: ik hoor menig 'dierenliefhebber' alweer gillen: da's zielig!!! Nee, dat is niet zielig: jullie zijn zielig dat je niet eerst nadenkt hoe je een huisdier op de juiste manier moet houden en ze in te kleine hokjes propt! Ik hoop van harte dat het in de toekomst wordt verboden om huisdieren uit winkels en van Marktplaats af te kunnen aanschaffen.

  reageer
 • johanna

   

  kwestie van opvoeden

  reageer
 • Nora

   

  Helemaal geen konijnen meer verkopen ,die besjes in een kooi, en als je ze los laat lopen in de kamer vreten ze aan je bankstel

  reageer
 • .\/\/. is een dierenvriend

   

  Ik zie het probleem niet. Ik haal mijn konijn altijd bij de poelier. Insmeren met mosterd, en dan drie kwartier laten stoven in bier. Heerlijk!

  reageer
 • kritiesj

   

  Wedden dat de voorzitter van de stichting konijnenbelangen Flappie heet, de secretaris Flapoortje en de penningmeester Snufje. En hun meest vrezen ze kerst!

  reageer
 • IK

   

  Waarom een goede zaak? Denk dat er manieren genoeg zijn om alsnog een konijn te kopen, immers de kooien en het voer zijn daar nog wel aanwezig!! Snap het probleem, maar dat is niet de verkoper maar de koper!! Of moet Blokker ook stoppen met de verkoop van messen, er wordt wel eens mee gemoord! Of Shell met de verkoop van brandstof, hiermee red je levens!! Vind het kortzichtig dat je het probleem zou beperken als je een verkoopkanaal sluit en al helemaal als je wel de verzorging maar niet het dier kunt kopen!

  reageer
 • johanna

   

  en nu de vishengels er uit

  reageer
 • Marga

   

  Ja nu groenrijk ook nog!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Goede zaak! Nu de rest nog inderdaad.

  reageer
 • m.s

   

  nu de welkoop e.d nog .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert