Jorritsma steunt Rutte over Jihadstrijders

ALMERE
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere staat pal achter premier Rutte die in een verkiezingsdebat de stelling onderstreepte dat Jihadstijders beter kunnen sneuvelen dan terugkeren.

Jorritsma nuanceerde wel dat ze daarbij het woord 'sneuvelen' wil vervangen door 'niet terugkeren'.

Jihadstrijders die hebben gevochten in Irak of Syrië kunnen volgens de burgemeester bij terugkomst een gevaar vormen voor de samenleving. Daar zit Jorritsma niet op te wachten, zo zei ze in het Tros Radio 1 programma Kamerbreed. Dat werd zaterdagmiddag live uitgezonden vanuit de bibliotheek in Almere.

reacties (19)

 • Barbara

   

  Zodra heer Wilders even ziek gemeld er tussen uit is, neemt Jorritsma hem waar? Zoiets?

  reageer
 • sjon

   

  Men voelt de hete adem van de PVV in de nek, en dus gaat men die maar na-apen. En dat allemaal om maar stemmen te winnen. Maar na de verkiezingen is het standpunt van Rutte ( weten we zo langzamerhand wel) heel anders.

  reageer
 • Jordi

   

  Precies zoals de VVD is. Heel veel toezeggingen-Heel veel krachtige uitspraken-Heel selectief geheugen. Doel bereikt dan heel snel de keutels weer intrekken na de verkiezingen. Oh ja, frauderen mag van de VVD top als je het gefraudeerde maar terugbetaald als het ontdekt wordt. En Jorritsma ach wat intens zielig en dat alleen om een zetel te bemachtigen.

  reageer
 • geen almeerder

   

  ik ben het ook helemaal met je eens. en tuurlijk is het verkiezingstijd en vvd stem ik niet. Maar dit is toch denk Ik wat de meeste Nederlanders denken. ..

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Natuurlijk gaat Jorritsma ook wat schreeuwen, zij is immers kandidaat.Wel vind ik als iemand een uitspraak deelt met een ander dan moet je geen nuances aanbrengen.Ofschoon ze op de derde plaats staat om gekozen te worden ben ik bang dat dit een onverkiesbare plaats is.Haar partij de VVD heeft immers de vorige verkiezing gebruikt om aan de kiesgerechtigden grove leugens te verkopen, vervolgens hebben ze de verzorgingsstaat volledig gesloopt met "hervormingen". De vele miljarden die wij inleverden gingen rechtstreeks naar Griekenland.Jorritsma blonk uit in Almere door haar vele bijbaantjes, maar als burgemeester heeft ze er echt niet veel van gebakken.Hopelijk voor Almere komt er een betere bestuurder die iets meer inhoud weet te geven aan de taak openbare orde en veiligheid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  feitelijk is de uitspraak erger dan de uitspraak waar Wilders voor terecht moet staan..

  reageer
 • KC

   

  18 en 19 maart. Dan kijken zijn zeker raar op hun niet met al hun corruptie. .

  reageer
 • nopper

   

  Dom geklets van Rutten & Jorritsma , vermoedelijk zullen ze raar op hun neus kijken 19 april

  reageer
 • SanderZ

   

  Goh, waarom is dit totaal geen verassing.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goedkope verkiezingspraatjes. Dat hadden ze bij de VVD een jaar geleden moeten ( durven) roepen. Alles om maar in het pluche te kunnen blijven zitten. Bah , hoe goedkoop kunnen ze zijn......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad mag Rutte zoiets zeggen. En Jorritsma ook. En ik mag zeggen dat ik het een verwerpelijke uitspraak vind. Spierballentaal vlak voor de verkiezingen, net iets te gemakkelijk.

  reageer
 • Peter

   

  Het is weer verkiezingstijd. Geen geld meer naar Griekenland, iedereen 1000 euro. De VVD weet dat veel Nederlanders er zo over denken maar na de verkiezingen worden de kiezers weer aan de kant geschoven.

  reageer
 • Dirk

   

  Eens of niet eens, hij wonen in een land waar de vrijheid van meningsuiting voorop staat. Zo hebben alle geloven ruimte om zich te vestigen en is het strikt ongelooflijk dat er zowel linkse, rechtse en overige radicalen zijn. Zijn wij Volkert van der G. alweer vergeten? Strijd met woord en schrift, wapens opnemen zal alleen maar tot meer haat leiden voor iedereen.

  reageer
 • two faced

   

  zolang Jorritsma intern laat weten met wie ze absoluut niet wil werken binnen "haar" gemeente is ze een burgemeester met een eigen agenda. Er zijn heel veel raadsleden die persoonlijk ervaren hebben dat wanneer je deze dame ooit kritisch benadert hebt, ook al heb je gelijk, je het voor de rest binnen Almere wel kunt vergeten, zeker als zij er invloed op heeft. Ook zijn er een aantal ondernemers die hier de gevolgen van ondervinden. Ik ben bang dat deze dame haar macht ook nog zal gebruiken nadat ze weg is als burgemeester, en er voor zal zorgen dat haar eigen netwerk aan de macht zal blijven zoals nu ook het geval is.

  reageer
 • KC

   

  Er komen moeilijke tijden aan voor die VVD met al die problemen bij hen. Nu opeens populistisch doen vlak voor de verkiezingen. .

  reageer
 • grondstof

   

  Waarom zegt ze niet gewoon dat ze een nieuwe baan als CvdK zoekt i.p.v Rutte naar de mond praten als een soort open sollicitatie?

  reageer
 • andere almeerder

   

  ik vind dat die strijders die van hier vertrekken heel goed moeten weten waar ze voor kiezen en daar de gevolgen ook voor moeten nemen dat ze na vertrek niet meer welkom zijn in Nederland ( id paspoort en een dna achterlaten) zodat ze hier later ook illegaal niet terug kunnen komen. Dus ik ben het er helemaal mee eens.

  reageer
 • Antje

   

  Zij komt haar verplichtingen na, tot haar aftreden, naar de burgers toe. Van mij mag ze nog blijven.

  reageer
 • almere

   

  Jorritsma zit nergens op te wachten is al lang bekend. maar waar maakt ze zich nog druk om ? nog even dan ben je weg hier als burgemeester en gaat de vlag uit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert