CdK pleit voor voortzetting van beleid

FLEVOLAND
Commissaris van de Koning Leen Verbeek vindt het belangrijk dat er na de Statenverkiezingen van 18 maart geen grote politieke koerswijzigingen komen. In het programma Over Flevoland Gesproken hamert zondag Verbeek op "continuïteit van beleid" op belangrijke dossiers zoals Lelystad Airport.

Volgens de Commissaris heeft er de afgelopen periode een uitzonderlijk goed college gezeten, en is het bestuurlijk van belang dat het beleid niet abrupt wordt afgebroken.

Verbeek maakt zich niet druk over het EenVandaag-onderzoek, dat aangeeft dat maar 20% van de kiezers in Flevoland zijn stem laat afhangen van regionale kwesties. "Ik heb wel eens lagere percentages gehoord", aldus de Commissaris van de Koning.

Lees hier meer over de verkiezingen in Flevoland

reacties (16)

 • Roel

   

  Helemaal met je eens W.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad, daar zit wat in. Maar het waterbeheer is politieker dan alleen wegen- en vaarwegenbeheer, omdat er een ecologische component aan kleeft. Als je dat aan een landelijke en uitvoerende overheidsdienst overdraagt ben je je lokale invloed kwijt. Wèl biedt het de mogelijkheid de kosten van waterbeheer in Nederland hoofdelijk om te slaan, in plaats van provinciaal. Nu betalen inwoners van waterschappen die veel dijken hebben meer dan mensen die op een bult zand wonen. Ook is het dan mogelijk de verderfelijke invloed van de boeren in te tomen.

  reageer
 • Roel

   

  Ik weet uitstekend welke taken het waterschap heeft maar daar is geen bestuurslaag voor nodig. Die taken kunnen uitstekend bij Rijkswaterstaat worden ondergebracht.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Roel, het waterschap houdt zich onder andere bezig met de dijken. Je wilt toch niet met droge ogen beweren dat dat overbodig is?

  reageer
 • Barbara

   

  Ik geloof niet zozeer dat er opzettelijk sprake is van minachting naar de burger, maar dat de CvdK ook een wat verlegen type is. Een stil water met diepe gronden die koppigheid mooi zou kunnen verbergen. Het is slechts de buitenkant die we in zo'n 30 minuten programmaatje te zien krijgen.Maar los van alle gesproken woorden zou je moeten kunnen zeggen, daar "staat/zit" iemand, i.p.v dat ik constateer iets te missen. Ik kan niet goed aangeven wat dat dan is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Nu kom je dan toch nog over de brug met je eigen irritaties die duidelijk maken dat het systeem niet zou deugen. Desondanks blijft de individu van het grootste belang en niet zozeer het systeem.

  reageer
 • Roel

   

  Hoe kan een vertegenwoordiger van een waterschap symphatie oproepen bij de kiezer als die laatste weet dat het hier gaat om een overbodige, geldverslindende bestuurslaag, die ook nog wordt gedomineerd door boeren en bedrijfsleven en voornamelijk betaald door de burger?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Heel goed gesproken ( of beter gezegd "geschreven") Het vervelende is dat er op het niveau van C vd K ( zeg maar het good old boys netwerk ) naar mijn mening duidelijk sprake is van minachting naar de burger. Dhr Verbeek gaat straks echt geen afstand nemen van zijn functie. Zijn positie is helaas niet gekoppeld aan de mening van de meerderheid van de burgers.

  reageer
 • Barbara

   

  Je kan, of wil niet lezen @Roel, ik heb persoonlijk niks bijzonders met de dijkgraaf. Ik vind ook niet dat ze burgemeester moet worden, maar dat zo'n functie, gezien haar optreden, haar niet zou misstaan. Ik heb je gevraagd je kijkers en oren open te houden, en te luisteren naar de antwoorden die zij deze week gaf op de haar gestelde vragen door Jeroen van der Laan. Die reacties, en vooral de manier waarop, geven helder weer wat zij als belang voor ogen heeft m.b.t. het besturen van het Waterschap. En dat is het dan wellicht iets wat sympathie oproept bij de kiezer.Hoop je nu tevreden te hebben gesteld...

  reageer
 • frits

   

  Een CvdK hoort niet zulke politieke uitspraken te doen. Hij is namelijk door de kroon benoemd, en niet democratisch gekozen. De heer Verbeek maakt het zichzelf ook erg moeilijk, want als er in maart door de kiezer anders gesproken wordt, kan hij niet meer zomaar in een ander college van GS plaatsnemen. Dan zou hij immers niet meer serieus te nemen zijn (als hij dat nu als wel nog is).

  reageer
 • Dirk

   

  Politieke koerswijziging is omvermijdelijk en gewenst op een aantal aspecten. De tijd van de salonsocialisten is voorbij. Het gaat erom keuzes te maken die toekomst bieden.

  reageer
 • Tom

   

  Oude jongens krentenbrood Old Boys Network,waar in Dronten met MACHTIGE ogen naar gekeken word. Wellicht de reden van het brokken college dat ze nog bestaat.

  reageer
 • Roel

   

  Wat heb jij met de Dijkgraaf? Je vindt ook al dat ze burgemeester moet worden.....

  reageer
 • Peter

   

  Absoluut Tom! Hij spreekt -als gewoonlijk- ver voor zijn beurt. De partij van Verbeek, de PvdA (maar ook de VVD), zou zomaar gehalveerd kunnen worden als je de peilingen mag geloven. Dan kán het nooit zo blijven als het was, ook al zou Verbeek dat nog zo graag willen.

  reageer
 • Barbara

   

  Hoe minder mensen gaan stemmen hoe meer kans om de continuiteit van de huidige professionele vertegenwoordigers bij de provincie te kunnen handhaven, dat hoor ik tussen de woorden in. Dat heeft dus alles te maken met het doordrammen van een haven aan de kust bij Lelystad, het vliegveld en vriendjes in het algemeen stevig vast te houden. Netwerken heet dat. Is dit dan de beste houding om je bevolking enthousiast te maken om meer betrokken te raken rondom de Provinciale werkzaamheden? Ik hoor dan toch liever een dijkgraaf vertellen hoe of je enthousiast kan worden rondom de bezigheden van het Waterschap.

  reageer
 • Tom

   

  Wat een rare man, zo ondemocratisch. Verkiezingen zijn er juist voor om de wil van de stemmers op dit moment weer te geven. Maar ja, als het blijkbaar aan dhr. Verbeek ligt kunnen we beter niet gaan stemmen, dan blijft alles bij het oude.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert