Vogelopvang Naarden wil geld uit Flevoland

FLEVOLAND
De drie Gooische gemeenten Naarden, Huizen en Hilversum gaan Flevolandse gemeenten vragen bij te dragen aan het behoud van het vogelhospitaal in Naarden. Daar worden jaarlijks zo'n vijfduizend vogels opgevangen waarvan de helft uit Flevoland komt.

De gemeente Almere is de enige die tot nu toe subsidie verstrekt aan het vogelhospitaal, maar ook dat bedrag staat elk jaar ter discussie. Het vogelhospitaal kampt jaarlijks met een tekort van 70.000 euro.

Volgens wethouder Miriam van Meerten van de gemeente Naarden is het voor alle betrokken gemeenten belangrijk dat de opvang blijft bestaan.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Die pik je er zo uit: ze zitten de hele tijd te zeuren.

  reageer
 • Gerrit

   

  Omdat de vogels in Flevoland gevonden worden slimmerd

  reageer
 • nou gewoon, om dat de vogels met de dierenambulance gebracht worden. En dan word er vermeld waar het dier gevonden is.

  reageer
 • Sander Visser

   

  Deze mensen doen gewoon goed werk, en verdienen daarvoor ook gewoon het geld dat ze nodig hebben om dit in stand te houden. Zoveel geld is het niet in vergelijking met andere dingen zoals nutteloze ICT projecten en kunst projecten die zomaar het tienvoudige kunnen kosten. En hoe ze weten dat de vogels uit almere komen? Dat word gewoon bijgehouden.

  reageer
 • Bever

   

  Als er een vogel gebracht wordt vragen ze waar die gevonden is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  HFM omdat ze weten welke via de dierenambulances in Flevoland komen en als particulieren ze langs brengen vragen ze waar ze gevonden zijn.

  reageer
 • HFM

   

  Hoe weten ze. Dat deze vogels uit Flevoland komen.

  reageer
 • Faerie

   

  Oh wat leuk, Mekker leeft nog. Gek beessie. :) Lang niet geweest. Alhoewel het een debat is of je de natuur zijn gang moet laten gaan of niet, denk ik dat het vogelhospitaal wel nodig is. Je kan niet in het stadsbeeld te pas en te onpas zieke of gewonde dieren laten liggen. Dat geeft weer andere problemen. Ik snap niet dat het zo moeilijk is om de gemeentes gezamenlijk te laten betalen voor deze opvang. En het idee van een sociale werkplaats kan interessant zijn, maar vergeet niet dat je daar wel weer betere begeleiding op nodig hebt en dat kost ook geld. Kosteloze hulp bij een betere bedrijfsvoering en PR is natuurlijk altijd een stap in de juiste richting.

  reageer
 • Ron

   

  Zo, dat is wel veel zeg. 5.000 stuks. Iedere dag 10-15 stuks?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert