Daphne praat weer door onderwijs thuis

ALMERE • Zo 8 maart 2015 | 19:55 • Zondag 8 maart 2015 | 19:55
Het leven van de 15-jarige Daphne Scherpenberg uit Almere is veranderd van de hel in de hemel. Sinds dit schooljaar krijgt zij thuis onderwijs. Via het IVIO volgt zij vakken op mavo-niveau.

Daphne heeft selectief mutisme. Dat is een sociale angststoornis waardoor zij alleen in vertrouwde situaties spreekt. Op school kon zij hierdoor niet goed functioneren. Ze was angstig, doodongelukkig en leerde weinig.

Haar moeder Janine Scherpenberg voerde de afgelopen jaren talloze gesprekken met schoolleiders en docenten. Over die periode heeft zij het boek 'Thuis is Daphne Daphne' geschreven. Daphne is 1 van de 2 leerlingen die momenteel in Almere afstandsonderwijs mogen volgen. Hiervoor wordt bij hoge uitzondering toestemming gegeven.

Naast studeren, houdt Daphne zich thuis met creatieve activiteiten bezig. Ze houdt van tekenen, piano spelen en het maken van stop-motion films, waarbij met veel foto's vloeiende beelden worden gecreëerd.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel