Hond op straat doodgestoken in Staatsliedenwijk

ALMERE
Bij een gevecht tussen twee honden is gisteren in Almere een van de dieren door een eigenaar doodgestoken. Dat gebeurde in de Clemenceaustraat in de Staatsliedenwijk.

Volgens de politie kwamen twee hondeneigenaren elkaar daar 's middags tegen. Hoewel beide dieren waren aangelijnd, wist een van de honden zich los te rukken om vervolgens de andere te verwonden. De baas van dit dier werd hierover zo boos, dat hij de andere hond met een mes stak.

De dierenambulance werd gealarmeerd om de honden te behandelen, maar beide dieren gingen dood aan hun verwondingen. De politie onderzoekt de zaak en wil het voorval verder niet toelichten.

reacties (30)

 • aram ghurga

   

  dat is letterlijk mijn wijk en letterlijk mijn straat clemenceaustraat wow gwn wow geen woorden hiervoor

  reageer
 • pipo

   

  Voorbeeld Amsterdam Zuidoost: 2 pitbulls hebben al meerdere malen hondjes aangevallen en doodgebeten. Pitbulls zijn er nog steeds, politie doet niets. Geen muilkorf om zoals is opgelegd, geen respect voor de honden van een ander. Daarom loop je met een mes op zak.

  reageer
 • bob

   

  Onze kat is afgelopen vrijdag doodgebeten in de staatsliedenbuurt in almere. De getuigen wil niks verklaren maar we willen graag weten wat er is gebeurd. Wie wat weet meld je dan bij de dieren ambulance in almere muzinkijk.

  reageer
 • Elvira

   

  Triest voor beide honden, de mensen moeten beter opletten!! Laats kwam er een grote herder op mijn kleine hondje af en begin te grommen, ik heb mijn hond gelijk opgetild . Ik vroeg die meneer om zijn hond aan de lijn te houden, zijn antwoord was : Zolang je niet blaft bijt mijn hond niet. Nou kan mijn hond niet blaffen dus moest ik maar geluk hebben!!! Hallo, honden blaffen nou al eenmaal!!! Moet dat een vrijbrief zijn om je hond dan maar te mogen bijten. Ik begrijp de man wel die heeft gestoken, ik zou mijn hond ter aller tijde verdedigen.

  reageer
 • .....

   

  Jij was er overduidelijk niet bij. Degene die de hond uitliet heeft de hond niet eens geschopt laat staan neergestoken, een bijstaander pakte idd een mes om het baasje en de kleine hond te verdedigen. De hond is niet neergestoken nadat hij losliet, de bijstaander heeft niet uit wraak gevoelend een hond neergestoken, wat diegene wel deed is het baasje verdedigen omdat hij op de grond lag en aangevallen werd. Dus dit hele artikel is nonsens en overduidelijk door de bittere partij van de grote hond gecreëerd. Zo zielig dat ze er allerlei leugens bij moeten vertellen omdat ze anders weten dat ze geen sterk genoeg verhaal hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ....

   

  Dit gebeurt dus als een partij halve verhalen gaat doorvertellen aan omroep Flevoland etc.. Er is niet verteld dat de hond ook het baasje aanviel, het baasje lag samen met de kleine hond op de grond. Mevrouw deed helemaal niks om de hond te stoppen. De andere partij was dus genoodzaakt om actie te ondernemen. Er liep niemand met een mes op zak en er is ook een reden waarom toen diegene niet meegenomen is met de politie. De situatie was zo erg dat het te begrijpen was dat de andere partij zo reageerde op de pitbull. Nou hoor ik ook nog eens dat de partij van de pitbull bakstenen door een raam van de andere partij heeft gegooid.. Heel zielig gedrag

  reageer
 • Kitty

   

  "volgens mij hebben de mensen niet begrepen hoe ze met hun hond om moeten gaan." En jij weet dat wel? Want hoe het wel moet, dat schrijf je er niet bij. Veel honden blaffen bij het zien van andere honden. Dat is aangeleerd gedrag. Daar is op zich niet zoveel mis mee, behalve dat het hinderlijk kan zijn. Geen reden om te zeggen dat er "duidelijk teveel honden zijn".

  reageer
 • RJ82

   

  een hond word niet vals geboren..

  reageer
 • Nee, het ligt anders: er zijn rassen of mixen die een veel grotere neiging hebben tot agressie dan andere rassen. Maakt niet uit hoe goed je ze opvoedt, ze zijn een gevaar voor elkaar en voor normale hondenrassen. Sinds de pitbull (stafford, mastiff, bull-terriër etc.) in de mode is, hoor je continu van dit soort incidenten. Normale gesocialiseerde honden verwonden elkaar niet of nauwelijks tijdens een 'gevecht', ongeacht verschillen in grootte. Het is dus absoluut ABNORMAAL dat een hond doodgebeten wordt in een gevecht en het is onzin dat de andere hond dit wel uitgelokt zal hebben. Dat is wat een pitbull-eigenaar je wil doen geloven, zodat hij weer eens vrijuit kan gaan als zijn hond de fout in gaat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Laatst fietste ik op een doordeweekse dag van de stad naar huis, het viel me op hoeveel mensen met hun hond buiten waren. Echt tientallen honden. Sommige honden blaften agressief naar andere honden die aan de andere zijde van het kanaal stonden. De bazen deden er weinig meer aan dan "Nee!" te roepen. Volgens mij hebben de mensen niet begrepen hoe ze met hun hond om moeten gaan. En er zijn duidelijk teveel honden.

  reageer
 • Joke

   

  Heel veel hondenfluisteraars in Almere.

  reageer
 • mam

   

  Hond gaat op de baas lijken

  reageer
 • Gees

   

  Walgelijke baasjes bah

  reageer
 • Faerie

   

  Nou mensen! Dit is gewoon niet normaal van de mens. Dat er tussen honden dingen gebeuren die wij niet begrijpen (want de meeste mensen kunnen honden helemaal niet goed lezen) is niet ongewoon. Er zijn genoeg mensen waar mijn mening over is dat ze geen dieren en geen kinderen zouden mogen hebben. Maar goed, dit soort dingen gebeuren. Er gaat iets mis tussen de honden. Maar dat een mens een mes grijpt uit een huis (als het verhaal van Prive klopt) nadat het gebeurt is, is van de idiote natuurlijk. Mijn broer heeft vorig jaar hetzelfde meegemaakt. Iemand met 3 grote honden, waarvan de twee aangelijnde zijn medium hond aanvielen. Tuurlijk is hij ertussen gesprongen, hij raakte zelf ook gewond, maar de aandacht ging daarna, ook door de eigenaar van de andere honden, uit naar de gewonden, in dat geval mn broer en zijn hond. De eigenaar van de aanvallende honden heeft geholpen, de hond heeft het overleefd met een zware operatie. Dat is via de verzekering geregeld. Dat is zoals het hoort en zoals het vast vaker gebeurt. Maar mijn broer is toch ook geen mes gaan pakken om een van die honden dood te steken? Dan zit er toch echt een gevaarlijk steekje in je hoofd los hoor.

  reageer
 • willeMstad

   

  Houd toch op man, als een jochie van 7 mij "aanvalt" ga ik toch als grote man me toch ook niet aangevallen voelen en dat brutale kleintje doodslaan? Het is geen normaal gedrag van die grote hond, even een waarschuwingsbeet ,maar dat doorbijten niet. Lijkt me wel ,dat niemand dit wilde. Erg rot voor allemaal.

  reageer
 • Wilma

   

  Waarom zo negatief over Almere? Deze incidenten kunnen overal plaats vinden. Vorige week nog in Lelystad; ook een geval dat de ene eigenaar de hond van een ander bewusteloos sloeg. Maar erg tragisch voor de eigenaren die hun honden kwijt zijn.

  reageer
 • Prive.

   

  De grote hond had een speciaal tuig om wat kapot is gesprongen. De kleine ging eerst op de grote hond af. Grote hond voelt zich aangevallen en verdedigt zichzelf. Omdat de grote hond groter en sterker is, is de kleine hond gewond geraakt. Wat zelfverdediging dus was. Daarna is de eigenaar naar een ander huis gegaan en heeft daar een vleesmes gehaald en op de grote hond ingestoken toen hij al los had gelaten. Dus oordeel niet als je maar een paar zinnetjes kan lezen en er zelf niet bij was.

  reageer
 • willemStad

   

  Ben ik het mee eens.

  reageer
 • Er zijn rassen of mixen die mensen aantrekken, die niet weten hoe ze er mee om moeten gaan....

  reageer
 • Wat maakt het soort hond uit?

  reageer
 • ik

   

  van wat ik op facebook las een pitbull en een boomer... of het echt zo is kan ik niet met 100% zekerheid zeggen.

  reageer
 • INge

   

  Wat ik me afvraag is: wat voor ras waren deze honden? En hoe zijn ze (al dan niet) opgevoed door hun baasje?

  reageer
 • Danny

   

  Ook ik probeer mij de situatie voor te stellen. Je hoort idd niet met een mes op zak je hond uit te laten, maar zal mijn hond ook niet ongestraft dood laat bijten. Wel nu hangt het voor een groot deel af van de reactie van de baas denk ik wiens hond was losgebroken, maar ik denk ook dat ik in een vlaag van verbijstering die hond pak en desnoods met een steen het licht uit z'n ogen sla. Als je zo een gevaarlijke hond hebt dan muilkorf je 'm maar. Er zijn clubs waar je je hond kunt socialiseren en in beginsel met muilkorf om. Heb ik ook moeten doen met mijn hond(je) omdat het een herplaatser was met een verleden. Ik ben hier dan niet bij geweest maar als ik het zo lees.. brrr.. Let goed op je huisdier, ook voor een ander.

  reageer
 • Zakmes

   

  Er staat hier nergens wat voor mes het is, een zakmes is in Nederland gewoon toegestaan. Honden die dit soort agressief gedrag vertonen zijn vaak rassen die hierop gefokt zijn en als je hier niet goed mee omgaat als eigenaar pakken ze elke hond die hun niet aanstaat en in het ergste geval mensen en kinderen.

  reageer
 • mattie

   

  Een mes op zak is niet zo als het hoort. Maar kan mij heel goed voorstellen dat je schrikt en boos wordt en uit onmacht zo reageert Nou zijn ze beiden hun hond kwijt wat ook heel erg is.

  reageer
 • Kees

   

  Er zijn hier 2 mensen fout. 1 heeft zijn hond niet onder controle en de ander loopt met een mes op zak. Zielig voor de honden dat ze van die slechte baasjes hebben.

  reageer
 • maar waarom ga je met een mes op zak je hond uit laten....dat snap ik niet. keur het gedrag van de honden niet goed...maar met een mes op zak je hond uit laten helemaal niet.

  reageer
 • Dierenliefhebber

   

  Afschuwelijk zowel voor de honden als de eigenaren...echter waarom was er een mes op zak? och ja....Almere hé

  reageer
 • Joost

   

  Als mijn hond aangevallen zou worden zou ik hem ook verdedigen. Jammer genoeg is die aanvallende hond niet op tijd gestopt waardoor er nu twee honden dood zijn. Erg sneu voor beide partijen. De man die de hond neer stak krijgt van mij steun, gezien hij alleen maar zijn hond wilde helpen.

  reageer
 • SanderZ

   

  Wat een zielig verhaal, vooral omdat die honden er ook niet voor kiezen in het gewelddadige Almere te wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert