Buitengebied loopt voorop met snel internet

FLEVOLAND
Enkele tientallen boeren zijn maandagavond afgekomen op een informatiebijeenkomst over sneller internet in het buitengebied. Het bedrijf Greenet biedt agrariërs op dit moment al de mogelijkheid daartoe. Flevoland loopt hiermee voorop op de rest van Nederland.

Minister Kamp van Economische Zaken kondigde maandag maatregelen aan om de snelheid van het internet op het platteland te verbeteren. Hij wil radiofrequenties vrijgeven die bedrijven vervolgens kunnen gebruiken voor het aanbieden van snel draadloos internet. Op het platteland is snel internet op dit moment vrijwel onmogelijk aangezien het aanleggen van kabels niet rendabel is.

Greenet werkt in Flevoland al met internet via radiofrequenties. Als er genoeg mensen zijn die er gebruik van willen maken, zet het bedrijf in het buitengebied een zendmast neer. Woningen in een omtrek van 5 kilometer kunnen vervolgens snel internetten.

De Partij van de Vrij Poldermensen wil dat er in elk dorp in de Noordoostpolder zo'n zendmast komt. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


reacties (4)

 • MKM

   

  "De boer zet het toch op de zaak dus het kost maar de helft". Leg eens uit?

  reageer
 • benb

   

  mooi hoor hier internet snelheid van 1 mb als het werkt

  reageer
 • De fietser

   

  Mosterd na de maaltijd. Vrijwel overal heb je nu 4G dekking en heb je voldoende snelheid voor je plattelandsapplicaties of avondlijke vermaak. De boer zet het toch op de zaak dus het kost maar de helft. Overigens bestaan er al meer dan tien jaar bedrijfjes die WiMax kunnen aanleggen in buitengehuchten of naar boerderijgroepen zoals in Flevoland. Allemaal geklaag omdat het niet makkelijk genoeg is of te 'duur'

  reageer
 • jan.nop

   

  GEWELDIG!! Heb nu 5 mb/s en op zondag hooguit 1 á 2 mb Krijg tranen in de ogen van de snelheid van minimaal 10 Mb/s maar ook van de vorstelijke prijs van bijna 40 euro per maand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert