Man rijdt veel te hard Houtribweg

LELYSTAD
De politie heeft maandag een rijbewijs afgepakt van een automobilist op de Houtribweg in Lelystad. De 56-jarige bestuurder uit Lemmer reed veel te hard.

Op de Houtribweg is 80 kilometer per uur toegestaan, maar de man werd betrapt terwijl hij 136 kilometer per uur reed.

De automobilist moest niet alleen zijn rijbewijs inleveren, maar kan binnenkort ook een fikse boete op zijn deurmat verwachten.

reacties (12)

 • Dick

   

  Dat begrijp ik heel goed. Maar het punt wat ik wil maken is dat het wegbeeld met de V-Max overeen moet komen. Pas dan is de mens geneigd zich aan die snelheid te houden. Dit is tot in lengte van jaren een 100km weg geweest. Er zijn daar nauwelijks ongelukken gebeurd en doden kan ik mij al helemaal niet herinneren. En als iedereen gewoon goed uitkijkt hoeven er geen ongelukken te gebeuren. Maar tegenwoordig zit 80% van de NL automobilisten als een zombie in de auto. Daarbij is het juist zo dat een klein snelheidsverschil niet opgemerkt wordt en een groot snelheidsverschil, in tegenstelling tot wat de SWOV beweert, juist wel.

  reageer
 • .\/\/. (rijdt ook wel eens te hard)

   

  Ook jij zult toch wel begrijpen dat het aantal en de ernst van ongelukken toeneemt met de snelheid, en dat de snelheid daarom juist beperkt is, afhankelijk van het type weg. Het is werkelijk te dol dat iedere keer weer als het over snelheidsovertredingen gaat de handhavers in het beklaagdenbankje zitten, en de overtreders klagen dat ze geplukt worden.

  reageer
 • Dick

   

  Nogmaals, snelheid veroorzaakt geen ongevallen! Het is alleen een letselbepalende factor!!! Ongevallen hebben een oorzaak in "geen voorrang verlenen", "niet opletten", "te weinig afstand houden", etc.! Iedereen die zegt dat snelheid een ongevalsoorzaak is zegt zoveel als "Ik rij 30 dus ik krijg een ongeval". Heb ik nog een vraagje voor iedereen die zegt dat 50km harder dan 80km levensgevaarlijk is, is 30 waar je 80 mag wel veilig??

  reageer
 • wilma

   

  goede zaak, snelheidsborden zijn er niet voor niets

  reageer
 • Bert

   

  Dus eigenlijk hebben jullie heen problemen met de snelheid maar alleen met ongelukken. Dan zijn we het toch eens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rene

   

  De politie staakt dan wel, maar snelheidsbekeuringen worden meestal uitgeschreven door BOA's. Die werken gewoon door. Dis de bonnenregen gaat gewoon door.

  reageer
 • mar

   

  Zeker waar Piet totdat je vrouw ondersteboven wordt gereden. Kijken of je dan nog steeds praat over een controle die sneu is, wedden van niet!. 136 is wel iets meer dan een fractie te hard

  reageer
 • piet

   

  ongeluk kan met 30 km ook... hou toch op met dat "correcte gedrag" zo sneu al die zielige controles.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad, een crimineel hoge snelheid. Als je 136 rijdt op een weg waar je maar 80 mag ben je levensgevaarlijk.

  reageer
 • Totdat jij door hem een ongeluk krijgt, dan is hij zeker WEL een crimineel.

  reageer
 • HM

   

  Die man had natuurlijk op het nieuws gehoord dat de politie vanwege hun actie alleen zou waarschuwen en geen bonnen uit zou schrijven op maandag.

  reageer
 • ook hardrijder

   

  oh oh oh wat een crimineel!!! op dat afgelegen stuk weg met 2x 2 gescheiden rijstroken...... pffff makkelijk scoren weer..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert