Thuiszorg overleden vrouw kort voor haar dood stopgezet

LELYSTAD
De thuiszorg voor de Lelystadse vrouw die enkele weken dood in haar woning heeft gelegen, is kort voor haar dood gestopt. Het stopzetten is gedaan in goed overleg met de vrouw en haar familie. Dat maakte de gemeente Lelystad dinsdag bekend. Het was thuiszorgorganisatie Icare die de zorg verleende.

De gemeente heeft de zaak onderzocht omdat een bezorgde buurman zich afvroeg of de vrouw slachtoffer is geworden van de veranderende regelgeving op zorggebied. Volgens wethouder Janneke Sparreboom is dat niet het geval.

Hoewel Icare op het moment van overlijden geen zorg meer verleende, heeft de instelling het geval toch gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Icare wil zeker weten dat er geen fouten zijn gemaakt.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Als ik het zo lees geeft het bericht feiten weer, met bronvermelding. Als je op zoek bent naar morele duiding van die feiten moet je dat denk ik zelf maar doen. Het lijkt me niet de taak van de omroep om de schuldvraag te stellen, laat staan die te beantwoorden. En speculeren....laat dat maar aan de reaguurders hier over. Fantasie genoeg.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een vreemde opvolging van het eerdere bericht. Doet hier de omroep niet echt goed werk mee. Is het de bedoeling dat de lezer nu maar moet gaan speculeren over het hoe en waarom? Schuld van familie of niet? Halfslachtige berichtgeving.

  reageer
 • Liza

   

  Inderdaad, dan zijn ze erg begaan maar niet heus!

  reageer
 • henk

   

  Dat krijg je als mantelzorgers taken moeten overnemen ?

  reageer
 • astrid

   

  Lekkere familie dan, als ze samen met de vrouw beslissen dat thuiszorg niet meer hoeft te komen maar er blijkbaar vanaf december al niet meer zijn geweest?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert