Boete voor belastingblunder maximaal 100.000 euro

DRONTEN
De boete die de gemeente Dronten moet betalen aan de Belastingdienst voor het niet afdragen van premies van het personeel kan oplopen tot 100.000 euro. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders op vragen van de gemeenteraad.

De boete bedraagt maximaal 5 procent van de niet afgedane afdrachten. In het geval van de gemeente Dronten ging het om 2 miljoen euro. De belastinginspecteur moet nog een besluit nemen over de hoogte van de boete schrijft het college.

Overigens zou de boete lager uitvallen als de betrokken instantie de fout zelf meldt bij de Belastingdienst. Eind januari hebben burgemeester en wethouders in een brief gemotiveerd waarom Dronten in aanmerking komt voor een verlaging van de boete.

reacties (5)

 • Ria

   

  Zou Dronten niet bij Gemeente Kampen aangesloten worden om vervolgens te worden opgeheven? Dit bestuur zet ons voor gek

  reageer
 • Ronald

   

  Volgens de wandelgangen zit wethouder Bleeker inmiddels "ziek" thuis. duidelijk geval van Opstelten en Teeven weglopen zodat je de discussie niet hoeft aan te gaan. Kan Omroep Flevoland dat officieel navragen?

  reageer
 • ron

   

  "hoofd financiën ontslaan die had boter op zijn hoofd want op personele uitgaven zomaar € 500.000 per jaar overhouden moet toch vragen oproepen" ..... ontslaan wil ik niet zeggen maar PWC de schuld geven .... de persoon die dat heeft bedacht ontslaan dat lijkt me beter want blijkbaar heeft die persoon last van een bekend spreekwoord over een splinter in een oog. Fouten maken kan maar je eigen fouten niet willen inzien dat is verwerpelijk.

  reageer
 • Hans

   

  persoon die dat bedacht heeft is hoofd financiën samen met controller want die willen zelf natuurlijk op hun comfortabele stoel blijven zitten!

 • Drontenaar

   

  Allereenvoudigste voor het college om op te stappen. Ik verwacht overigens dat dit niet zal gebeuren en men ervan uitgaat dat de belastingbetaler zich erbij neer zal leggen. Burgers van Dronten wordt wakker!

  reageer
 • Hans

   

  100.000 euro boete. 40% voor PWC dan kost dit de gemeenschap dus 60.000 en voor dat geld had je bv 12 jaar lang de subsidie aan de reddingsbrigade kunnen geven. Die is wegbezuinigd op voorstel van het college omdat Dronten moest bezuinigen. Ik weet nog wel een mooie bezuiniging. Controller ontslaan die heeft liggen slapen, hoofd financiën ontslaan die had boter op zijn hoofd want op personele uitgaven zomaar € 500.000 per jaar overhouden moet toch vragen oproepen. Het zou het college bovendien sieren als er een wethouder opstapt en als voorbeeld van bezuiniging deze wethouderspost niet meer wordt ingevuld. Bezuinigen zijn altijd makkelijk bij andere partijen te halen i.p.v. de eigen organisatie eens op te schonen van overbodige ambtenaren die bovendien hun werk waar ze voor betaalt krijgen niet eens naar behoren uitvoeren. Schande dat de burger hier weer voor moet opdraaien!

  reageer
 • Herman

   

  Politiek is eindverantwoordelijk. Wethouders en gemeenteraad hebben net zo zitten slapen! Zij stellen de begroting vast, dat doen de ambtenaren niet. Het is wel duidelijk dat er ambtelijk een fout is gemaakt, maar om dan alle ambtenaren verantwoordelijk t er stellen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert