Zorgen over hoogtebeperking voor windmolens

FLEVOLAND
De provincie Flevoland dringt er bij staatssecretaris Mansveld op aan om geen hoogtebeperking in te stellen voor bouwwerken rondom luchthavens.

Dat zou namelijk betekenen dat ook windmolens in de buurt van luchthavens niet hoger dan 150 meter mogen zijn. Bij een uitbreiding van luchthaven Lelystad kan daardoor de bouw van twee nieuwe windparken in gevaar komen.

Het college van Gedeputeerde Staten vindt dit niet wenselijk en heeft bezwaar aangetekend. De provincie wil in overleg met het Rijk zelf kunnen bepalen waar nieuwe windmolenparken komen. Het provinciebestuur roept de staatssecretaris op om de hoogtebeperkingen niet op te nemen in het luchthavenbesluit. Ook de gemeente Zeewolde, Nuon, Eneco Wind en de Nederlandse Wind Energie Associatie maken bezwaar tegen de hoogtebeperking.

reacties (5)

 • Pieter

   

  Er zal nog heel wat vallen te slopen dan rondom de luchthaven Schiphol. Is dat een maatregel van de PvdA om werkgelegenheid te creëren? Overigens: Ik kan iedereen aanraden om eens te gaan kijken op de Noordermeerdijk van de NOP waar 86 molens uit de grond worden gestampt en eens te letten op de schoonheid. Hoe statig en rustig die molens draaien in vgl met de hyperactieve ADHD molentjes van de vorige eeuw.

  reageer
 • ikke

   

  Tja, beste Provincie, het is het een of het ander. Wil je meer duurzame energie of wil je een vliegveld? Wil je leefbare dorpen of wil je een vliegveld? Wil je werkgelegenheid stimuleren of wil je een low-cost vliegveld waar werk is voor anderhalve man en een paardenkop? Wil je profiteren van het succes van de nieuwe wildernis of wil je een vliegveld? Wil je iets zinnigs met je geld doen of wil je een vliegveld zoals Eelde en Maastricht waar tientallen miljoenen gemeenschapsgeld in verdwijnen?

  reageer
 • Piet

   

  Dus als ik het goed begrijp zijn de tegenstanders van windmolens nu voor de uitbreiding van het vliegveld?

  reageer
 • Skipper

   

  Horizonvervuiling of luchtvervuiling, het is maar waarvoor je kiest.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Het kost beide veel subsidie. Dan zeg ik toch maar windmolens

 • Henk

   

  Welke politieke partij is tegen deze horizonvervuiling? Alle andere provincies doen hun best deze overlast te voorkomen. Wie strijkt de subsidies op?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert