Oostvaardersplassen: meer afschot dan vorig jaar

FLEVOLAND
Staatsbosbeheer heeft in februari al meer grote grazers in de Oostvaardersplassen afgeschoten dan in de hele winterperiode van vorig jaar. Bijna 400 dieren werden vorige maand afgeschoten, omdat ze in een slechte conditie waren.

Het gaat vooral om edelherten en konikpaarden. In totaal werden er deze winter tot nu toe bijna 550 grote grazers afgeschoten. Ter vergelijking, vorig jaar werden er in de hele winterperiode nog geen 200 dieren afgeschoten. Dat was door de zachte winter een laagterecord. Deze winter waren de nachten volgens Staatsbosbeheer een stuk kouder en daardoor hebben meer jonge dieren het niet gered.

Staatsbosbeheer schiet de dieren af in opdracht van de overheid, om onnodig lijden te voorkomen. In het natuurgebied tussen Lelystad en Almere leven bijna 5000 grote grazers. De leefomstandigheden van de dieren zijn al jaren onderwerp van discussie. Deze week wordt een nieuw beheerplan voor het gebied verwacht van het Ministerie van Economische Zaken en Milieu. Daarin staat hoe er in de toekomst met de grote grazers moet worden omgegaan.


reacties (4)

 • jaja

   

  Vorig jaar voor het eerst in opdracht van de geiten wollen sokken brigade MOEST er bijgevoerd worden. Zwakke beesten bleven dus leven in plaats van natuurlijk dood te gaan en dit jaar is er een overpopulatie. Een ding is zeker: onze dierenvrienden zijn alleen maar uit op emotioneel gewin. Het afschot van dit jaar is de volledige schuld van het gejank van de milieufetisjisten die vorig jaar het leed zo erg vonden!

  reageer
 • Sheriff

   

  " In het natuurgebied tussen Lelystad en Almere leven bijna 500 grote grazers." Ik denk dat er een nul bij moet: 5.000 grote grazers

  reageer
 • Joke

   

  En dat heb jij?

  reageer
 • Bram

   

  Nou daar hoeven we ons niks bij voor te stellen,Staatsbosbeheer snapt het niet,laat staan die minister die snapt er nog veel minder van,hiervoor heb je gewoon een heel normaal en fatsoenlijk en sociaal denkend brein nodig .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert