Rijdende Rechter: gemeente moet 5 bomen kappen

ALMERE
De gemeente Almere moet vijf bomen in de Muziekwijk kappen. Dat is de uitkomst van een aflevering van het TV-programma De Rijdende Rechter.

Negen bewoners van de Maurice Chevalierstraat hadden het programma ingeschakeld omdat ze overlast van de vijf witte abelen ondervinden. De bomen blokkeren de zon en laten veel bladeren vallen.

De gemeente wilde de bomen niet zomaar weghalen omdat dit het 'boombeeld' aan zou tasten. Om dat in stand te houden zouden vervolgens veel meer bomen gekapt moeten worden.

De Rijdende Rechter is het daar niet mee eens en oordeelde in het voordeel van de bewoners. Wethouder Frits Huis gaf aan zich bij de uitspraak neer te leggen en zegt de 5 bomen binnenkort weg te halen.

Voordat Frits Huis vorig jaar wethouder werd was hij overigens één van de 'Tribuneleden' in het programma. Hij liet zich in die rol uit over zaken die "door veel lokale politici worden onderschat."

reacties (17)

 • pascal

   

  Bah wat een zeurmensen die bewoners! belachelijk dat ze spreken over depressief worden, allergische reacties, bah, dit is een belediging voor mensen die echt ziek zijn. Vies!!

  reageer
 • Abel Abeel

   

  Wat een trieste lui die bewoners. Als die bomen er al twintig jaar staan en mensen kopen tien jaar geleden een huis, hadden ze toch die bomen al kunnen zien staan. En als je dan gaat lopen janken over een tuin op het zuiden en ik verwacht 7 uur zon per dag, dan had je je ogen moeten openen toen je het huis kocht. Een tuin op het noorden zonder bomen heeft nou eenmaal meer zon als een tuin op het zuiden met bomen. Dus de redenatie dat een tuin op het zuiden per definitie meer zon dient te hebben raakt ook hier kant nog wal. Daarbij hebben een aantal klagende bewoners nog forse bomen en/of grote overkappingen in de tuin staan die ook de zon wegnemen. Maar omdat zij die zelf hebben geplaatst vinden zij dat een keuze, nou een huis kopen met een tuin op het zuiden met bomen aan de achterzijde is ook een keuze. Dat je daar later spijt van krijgt en je huis niet met overwaarde verkocht krijgt omdat mensen tegenwoordig wel nadenken over de ligging van de tuin, mag geen reden zijn om dan maar te gaan huilen bij de rijdende rechter. Vervolgens wordt er door de bewoners ook nog even gerommeld met het bewijsmateriaal (luchtfoto's), tenzij de bomen al op dit formaat waren toen ze geplant werden, maar dat lijkt mij niet want dan had Dhr Huis dat wel geweten. Overigens vindt ik Frits in deze zaak nog de meest sympathieke, maar zou ik hem adviseren toch tegen deze uitspraak in beroep te gaan.

  reageer
 • ron

   

  en uiteraard komt het eeuwige onuitroeibare plaatje weer boven dat de gemeente zou verdienen aan bomen kappen. Laat je informeren voor je zoets beweert en praat geen andere kul na. Van mij mag iemand arrogant zijn maar pas 10 jaar deze woning hebben terwijl die bomen bij de koop al minimaal 15 jaar oud waren en al na 8 jaar daarna geen zeuren ..... tjonge. ook verreweg de meeste van alle andere klachten worden eigenlijk behoorlijk van tafel geveegd (zie meer argumenten op dichtbij.nl)

  reageer
 • Inderdaad

   

  Een cursus nu-even-mondje-dicht voor vrouwen zou een plan zijn waar echt patent op aangevraagd kan worden! Goud geld in het verschiet!

  reageer
 • willeMstad

   

  Wordt die bomenkap dan door vrijwilligers met huis/tuinzaagjes gedaan ? Enig idee hoeveel het de gemeente en haar inwoners kost van gebied afzetten t/m zagerij ? Ben bang, dat nu meer lui gaan zeuren met deze uitspraak in de hand. Almere moet geen betonstad worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Mijn complimenten voor die wethouder hoe hij met de situatie om ging. keurig netjes en correct! Die mevrouw mag idd wel een cursus hebben in op het juiste moment haar mond te houden. En gelukkig voor de mensen dat de bomen weg moeten.

  reageer
 • Edmay

   

  Je had ook de tv kunnen uitzetten had je geen stress gehad

  reageer
 • Ik

   

  Alleen jammer dat 1 van de klagers ook al zelf een grote boom in de tuin had. Gaat ze die dan ook kappen??

  reageer
 • Mevr AA

   

  die bomen zijn ooit gepland voor in de toekomst er geld aan te verdienen want ze verkopen namelijk de omgehakte bomen voor veel geld omdat er andere dingen van worden gemaakt uiteraard moeten deze bomen nu worden gekapt inplaats over een aantal jaar dus ze zullen iets minder opbrengen voor de gemeente en dat is een doorn in hun oog de zakkenvullers van almere en de bewoners van deze woningen ik wens jullie een hele zonnige zomer want dat hebben jullie wel verdient

  reageer
 • bewoner

   

  niks brutaal de geluidswal is de erf afscheiding . dus geen gemeente grond

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Brutaal zoals de bewoners de gemeentegrond van de geluidswal bij de tuin trekken.

  reageer
 • T.E.nenkrommend.

   

  wat was die blonde vrouw toch irritant arrogant gisterenavond bij de rijdende rechter. heb me de hele uitzending aan haar lopen ergeren. bah....

  reageer
 • Andree

   

  Dat was flink dom voor iemand die wethouder is. Nu krijg je overal dit babyboomer gezeur onder het motto dat het daar ook kon. En als er ergens volgens plan bomen gekapt moeten worden zal men juist betogen dat het niet mag.

  reageer
 • almere

   

  krijgen we eerst een boom feestdag , nou we krijgen in muziekwijk nu ook een boom omzaag feestdag .

  reageer
 • KC

   

  Heel sportief van Frits Huis. De mensen krijgen nu weer zon. .

  reageer
 • wim

   

  18 maart eerst op Boomfeestdag nieuwe bomen planten en later dit jaar weer Boomomzaagdag vanwege wat blad van 5 bomen.

  reageer
 • remco eerdhuijzen

   

  Dat is de enige juiste straf voor een boom: omhakken dat kreng moet je maar niet je bladeren laten vallen, hoe durft hij!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert