Rijdende Rechter: gemeente moet 5 bomen kappen

ALMERE • Wo 11 maart 2015 | 11:52 • Woensdag 11 maart 2015 | 11:52
De gemeente Almere moet vijf bomen in de Muziekwijk kappen. Dat is de uitkomst van een aflevering van het TV-programma De Rijdende Rechter.

Negen bewoners van de Maurice Chevalierstraat hadden het programma ingeschakeld omdat ze overlast van de vijf witte abelen ondervinden. De bomen blokkeren de zon en laten veel bladeren vallen.

De gemeente wilde de bomen niet zomaar weghalen omdat dit het 'boombeeld' aan zou tasten. Om dat in stand te houden zouden vervolgens veel meer bomen gekapt moeten worden.

De Rijdende Rechter is het daar niet mee eens en oordeelde in het voordeel van de bewoners. Wethouder Frits Huis gaf aan zich bij de uitspraak neer te leggen en zegt de 5 bomen binnenkort weg te halen.

Voordat Frits Huis vorig jaar wethouder werd was hij overigens één van de 'Tribuneleden' in het programma. Hij liet zich in die rol uit over zaken die "door veel lokale politici worden onderschat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel