Romeins schip aangekomen in Leidsche Rijn

LELYSTAD • Wo 11 maart 2015 | 14:25 • Woensdag 11 maart 2015 | 14:25
Het Romeinse binnenvaartschip De Meern I is aangekomen bij Cultuurpark Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Het schip is de afgelopen twaalf jaar in Lelystad geconserveerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het schip uit 150 jaar na Christus werd 18 jaar geleden ontdekt bij graafwerkzaamheden in Leidsche Rijn. Het schip werd in 2003 opgegraven en naar Lelystad gebracht. Daar is onder meer het water in het eeuwenoude hout vervangen door een kunstwas.

De Rijksdienst noemt het schip een archeologisch pronkstuk omdat ook de meubels, het gereedschap en persoonlijke spullen van de schipper aan boord bewaard zijn gebleven.

Het schip en de vondsten die erin zijn gedaan worden tentoongesteld in het Castellum Hoge Woerd. Het cultuurpark gaat in september 2015 officieel open en is gebouwd bovenop de resten van het oorspronkelijke Romeinse fort dat er stond om de grens van het Romeinse Rijk te bewaken.

Foto: @Podium_Utrecht

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel