Meer klachten over geluidsoverlast Schiphol

ALMERE
Almeerders hebben afgelopen jaar fors meer geklaagd over vliegtuigoverlast bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Er kwamen bijna 5.000 meer klachten binnen dan in 2013.

Volgens het Aanspreekpunt is de stijging opvallend, maar niet verontrustend. Een groot deel van de klachten kwam namelijk van één veelmelder. Er waren in de hele provincie Flevoland wel meer klachten, maar dat past volgens het meldpunt binnen de landelijke trend.

Door meer vliegbewegingen en onderhoud aan de banen van Schiphol steeg het aantal klachten met ruim 60 procent. De meeste meldingen kwamen uit dorpen en steden ten zuiden van Schiphol.

reacties (6)

 • KDaver

   

  Als u niet weet waar u over praat is het beter ook een oordeel achterwege te laten. Niet alleen Schiphol met de Bulder en de Kolderbaan is geen strobreed in de weg gelegd, ook Lelystad en Eindhoven en Rotterdam groeien gestaag. Alleen als Schiphol veroorzaakt overlast voor 2 miljoen (!) mensen waaronder 130.000 ernstige overlast ondervinden (15 keer per nacht wakker gebulderd). Er is nauwelijks compensatie geboden aan de getroffenen. Tienduizenden in Noord Holland zitten met een onverkoopbaar huis en krijgt iedere 70 seconden een vliegtuig over zich heen. Het is onbestaanbaar dat de luchtvaart Grondwet artikel 21 met voeten mag treden en dat Den Haag dit met de handen voor de ogen toe blijft staan. Bovendien staat de luchtvaart in NL op in elkaar klappen: KLM verhuist naar Frankrijk, Dubai en Turkije nemen de hub-positie van Schiphol over. Iedere investering in NL in luchtvaart is weggegooid geld. Centreer de luchtvaart in een beperkt vliegveld in zee (LA heeft maar twee startbanen en een veel grotere capaciteit dan SPL met 6 banen) zo'n 15 km uit de kust en verhoog de kwaliteit van de luchtvaart. Hou eens op met de gedachte van oneindige groei want dat is een schijnwerkelijkheid.

  reageer
 • Ik

   

  maar zelf zeker wel met het vliegtuig op vakantie gaan...bon voyage!

  reageer
 • j.

   

  ik ben juist in een hutje op de hei gaan wonen heerlijk rustig, totdat ze de aanvliegroutes naar Schiphol daar naar toe hebben verplaatst en ze een overbodig vliegveld gaan aanleggen.

  reageer
 • Peter

   

  Wacht maar tot vliegveld Lelystad open gaat voor grote vliegtuigen, dan krijgen we pas overlast. En voor de Polderbewoner....als je graag last wilt van vliegtuigen dan kun je altijd verhuizen. Ik ben hier gaan wonen voor de ruimte en rust.

  reageer
 • Hilbert

   

  helemaal mee eens. wees eens blij. dan is de wereld veel mooier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderbewoner

   

  Wat zijn mensen toch ongelofelijk onhebbelijk !Overal maar dan werkelijk overal maken of hebben ze ergens last van,ga dan in een hutje op de hei wonen.Ik woon zelf op een plaats waar ook vliegtuigen overkomen,ja dat gebeurt en zo kan je last hebben van auto's en kinderen,huisdieren enz enz.Hou eens op met dat gezeur,er komt eens een tijd dat je nergens meer last van hebt,dus geniet nu eens van wat je wel hebt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert