2,4 miljoen voor nieuw fietspad Almere - Zeewolde

FLEVOLAND
Gedeputeerde Staten wil 2,4 miljoen euro uittrekken voor een nieuw fietspad tussen de A6 bij Almere Buiten en de Gooiseweg bij Zeewolde.

Het betonnen pad moet 11 kilometer lang worden en komt te liggen langs de natuurstrook op het Adelaarstracé. De provincie denkt nog na over de oversteek van de Vogelweg, waar automobilisten 80 kilometer per uur mogen rijden. Om de veiligheid te bevorderen komt daar een gelijkvloerse kruising.

Gedeputeerde Staten wil in 2018 beginnen met de aanleg. Provinciale Staten moet het plan nog goedkeuren.

reacties (8)

 • Mowikan

   

  ik fiets zeer veel en ken ook veel fietsers. Ben er zeer blij mee. Eindelijk naar horsterwold fietsen vanaf de Oostvaardersplassen. Zonder op de weg te fietsen. Mooie rondjes mogelijk via knardijk, Zeewolde en horsterwold weer terug naar Almere. Op die wegen daar worden regelmatig de vouwen uit je broek gereden door debielen die met 120 langs komen vliegen.

  reageer
 • frits

   

  Ik snap dat prima hoor. Fietspaden langs het Ijsselmeer, door bossen, allemaal prima. Maar dit pad heeft geen toeristische waarde. Dan is 2,4 mio euro en de jaarlijkse onderhoudskosten gewoon weggegooid geld. Waarschijnlijk zult u de enige fietser zijn. Gebruik dat geld dan liever voor een fietspad langs bijvoorbeeld de Praamweg en Torenvalkweg, van Lelystad naar de Oostvaardersplassen. Of een fietspad van Lelystad langs het Ijsselmeer naar de Ketelbrug.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Woningen? Dat is agrarisch gebied!

  reageer
 • ron

   

  is het noemen van een aantal mensen die er gebruik van maakt niet zeer relevant. is het niet logischer iets te bedenken op het moment dat men daar werkelijk woningen gaat bouwen? (dan kan het waarschijnlijk in 1 keer - en goedkoper - worden meegenomen) ook die oversteek wordt dan w.s. met verkeerslichten of misschien wel ongelijkvloers (tunneltje opgelost) om NU die investering te doen is geld weggooien

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat 'frits' en 'p' niet begrijpen is dat fietspaden belangrijke infrastructuur zijn voor recreatie en toerisme. Persoonlijk zou ik denk ik regelmatig over dat fietspad fietsen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • fietser

   

  ik steek dagelijks de vogelweg over om naar school te gaan, nooit gevaarlijk bevonden. Je kan daar gewoon op je dooie gemak oversteken als je goed naar links en rechts kijkt, dus laat die ongelijkvloerse kruising maar zitten

  reageer
 • Maar natuurlijk, voor die 5 fietsers per jaar die richting Dronten willen fietsen gaan we een pad aanleggen.. Geef ze een degelijke auto en stop met de dwaze plannen om vooral maar overheidsgeld uit te geven aan dit soort schlemielige waanzin ideeën. is net een fietsbrug aangelegd tussen almere en buitengebied, als ze van fietsen houden nemen ze die brug maar om over te steken.. die heeft ook een vermogen gekost, zou er voor de lol wel eens een week willen gaan zitten en tellen hoeveel mensen er voorbij komen...

  reageer
 • frits

   

  Wat een zinloos fietspad. Hoeveel mensen zullen daar per dag gebruik van maken? Die enkeling kan toch ook over de Wulpweg of Dodaarsweg fietsen? De provincie heeft echt geld teveel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert