Provinciebestuurders koploper dienstreizen

FLEVOLAND
Bestuurders van de provincie Flevoland maken de meeste buitenlandse dienstreizen van alle provincies in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland in samenwerking met de NOS en alle andere regionale omroepen.

Met 64 reizen in de afgelopen vier jaar is Flevoland de koploper, gevolgd door Friesland met 43 reizen. Volgens Commissaris van de Koning Leen Verbeek is dat te verklaren door de reizen die hij maakt voor de Raad van Europa. Hij heeft in deze mensenrechtenorganisatie zitting voor Nederland. Verbeek ging hiervoor 16 keer op reis. Deze reizen worden wel meegeteld maar kosten de provincie geen geld. Dat geldt ook voor 20 reizen die gemaakt zijn voor het Comité van de Regio's. Die worden door Brussel vergoed.

Het boven water krijgen van deze cijfers kostte veel moeite. De reizen worden niet allemaal geadministreerd door de provincie omdat zij vanuit verschillende organisaties ondernomen worden. Het bijhouden van de dienstreizen is niet heel overzichtelijk.

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk. Gaan de gedeputeerden op reis dan kost het teveel en verspillen ze gemeenschapsgeld. Gaan de gedeputeerden niet op reis, dan zijn ze een verspilling van gemeenschapsgeld omdat ze in hun ivoren toren blijven zitten.

  reageer
 • Poe

   

  Eens..Geen diploma halen en dan piepen dat mensen met er diploma meer geld verdienen...

  reageer
 • Patrick

   

  Zijn daar wel bonnetjes van? Anders zetten ze vroeg of laat weer de boel op stelten...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, volksvertegenwoordigers worden niet op uurloon of stukloon uitbetaald, maar krijgen een vergoeding voor de functie. Ze zijn niet in loondienst, en ze zijn ook niet de slaven van de kiezer. Overigens is bekend dat als je geld wilt verdienen je niet in de politiek moet gaan. Volksvertegenwoordigers houden er per uur een schijntje aan over als je het omrekent. Zou je ze per besteed uur betalen zouden de kosten werkelijk exploderen. In de verongelijkte egaliteitswaan van 'de gewone hardwerkende arrebaiser' zoemen allerlei mythen rond die voornamelijk dienen om het eigen slachtofferschap te cultiveren. Bij de eerste serieuze inhoudelijke vraag moeten die critici bij gebrek aan kennis altijd lossen, omdat hun geklaag niet meer dan een toontje is.

  reageer
 • blala

   

  1e klas? regelmatige vlieger? ja, ja...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk Zaan

   

  Eerste klas bestaat helemaal niet meer. U betaalt het niet zelf maar laat het via de zaak door uw de gemeenschap betalen. Het is heel normaal om lange vluchten business class te reizen. Ga zelf economy zitten.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Wat een wantrouwen bij de pers en burgerij. Alsof je daar in paar dagen vreselijk de bloemetjes buiten zou kunnen zetten. Het is schijnbaar wat de gemiddelde burger doet wanneer hij voor de zaak op pad is.

  reageer
 • frits

   

  Politici krijgen geen uurloon. Sterker: ze krijgen helemaal geen loon, maar een 'vergoeding'. Ze zijn ook niet in loondienst met een arbeidscontract, maar gekozen. Stem volgende week dus naar eer en geweten op mensen die je integer lijken.

  reageer
 • frits

   

  Ha, nu is ook verklaard waarom Flevoland en Friesland koploper zijn in de uitgaven aan economie. De dienstreizen worden op deze post geboekt. Nuttig hoor...

  reageer
 • el cheapo

   

  wel goed om te lezen bij de nos dat de flevolandse provincie het goedkoopst kunnen reizen. houden ze meer over voor de zorg, ov en wegen.

  reageer
 • Bewoner

   

  Klopt. Regelmatig reis ik eerste klas met de KLM naar China. Ja, betaal het zelf. En regelmatig zie ik provinciebestuurders in de eerste klas reizen. Op mijn kosten! Laatst hadden ze zelfs commentaar op het comfort. Dat het provincieambtenaren zijn weet ik uit de gesprekken die ze voeren. Dat ze dienstreizen maken oké, maar niet op mijn kosten eerste klas. Op ons bezuinigen, maar zelf ho maar.

  reageer
 • Vrachtwagen chauffeur

   

  Helemaal eens met de stelling dat ook de tijd verantwoord moet worden. Als je als vrachtwagen chauffeur in dienst van een uitzend organisatie de bestede tijd niet kunt verantwoordden, dan wordt die niet uitbetaald! Zou voor deze mensen ook zo moeten zijn. Die bestede tijd betalen wij als belastingbetaler namelijk wel!

  reageer
 • kritisch

   

  Kijk dat van de raad van Europa en reizen naar Brussel daar kan ik me nog in vinden, Maar het antwoord m.b.t. de reis naar China is totale onzin omdat de OMFL een extensie is van de provincie en voor een groot deel betaald wordt door de provincie. (Vestzak-broekzak) Het wordt snel tijd dat alle reizen worden vastgelegd niet alleen vanwege de kosten van een reis maar ook m.b.t. verantwoording van de tijd dat deze bestuurders buiten het provincie huis zijn.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ongelooflijk al die dienstreizen.Volgens mij is de CvdK alleen nog present om een niets zeggende nieuwjaarstoespraak te houden. Provincie is net als de waterschappen een volledig overbodige bestuurslaag, welke functies gemakkelijk door een ander gedaan kunnen worden en de belastingbetaler alleen maar geld kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert