Vluchtelingenwerk Dronten luidt noodklok

DRONTEN
Vluchtelingenwerk Dronten zegt te weinig geld te hebben om haar werk voort te zetten in de gemeente. Ze wil daarom 27.000 euro subsidie van de gemeente Dronten.

Het geld is volgens Vluchtelingenwerk nodig om kantoorkosten en het salaris van een parttime betaalde medewerker te betalen. Als het geld er niet komt, moet Vluchtelingenwerk volgens eigen zeggen haar activiteiten in Dronten stoppen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om Stichting Vluchtelingenwerk te ondersteunen met 27.000 euro. Donderdagavond neemt de gemeenteraad een beslissing over de extra subsidie.

reacties (12)

 • Piet

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Hans

   

  Vluchtelingenwerk gebruikt de vluchtelingen als dreigmiddel. Als wij geen geld krijgen voeren we niks uit maar Vluchtelingenwerk krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente en in plaats van kijken wat voor dat geld mogelijk is (bezuinigen, inzet vrijwilligers) doet vluchtelingenwerk niks als zij niet het geld krijgen wat ze willen. Vluchtelingenwerk is een landelijke organisatie en die weet hoe het subsidie dreigspel gespeeld wordt. jammer voor bv de reddingsbrigade waar de totale subsidie van € 5.000 van is stop gezet dat zij niet beschikken over hard roepende groot verdienende bestuurders! Raad aan jullie de keuze, ik wist het wel. In Lelystad is het college ook niet gezwicht voor de dreigementen, dus Dronten als je een overwogen bezuiniging oplegt blijf dan bij je standpunt.

  reageer
 • Poe

   

  Dus iemand die gewoon te eten heeft en een dak boven het hoofd, kleding, tv en internet gaan we eerst helpen.. Maar mensen die helemaal niets hebben en een oorlog ontvluchten moeten maar even wachten ofzo?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het wegbezuinigen van banen gebeurt heel veel onder druk van de belastingbetaler (overheid) of de aandeelhouder (ondernemingen), die steevast juichen als de kosten op die manier dalen. 18 maart verkiezingen!

  reageer
 • Renate

   

  Ik wil geen WW of bijstand. Ik wil een baan. Die is wegbezuinigd. Ik zou ook wel bij vluchtelingenwerk willen werken, maar ook daar is geen geld meer om werknemers in te huren. Veel geld wordt niet goed besteed.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet: 'eigen volk' krijgt WW, Bijstand, WAO, AOW, AWBZ, Huursubsidie, Kinderbijslag, Hypotheekaftrek etc etc etc. Is eigen volk soms meer waard? Zijn vluchtelingen geen mensen?

  reageer
 • Renate

   

  Echte hulpverleners worden bij gemeenten altijd betaald uit subsidies.

  reageer
 • richard

   

  help eerst het eigen volk, zijn vele gezinnen die in de problemen zitten.deze krijgen ook geen subsidies.

  reageer
 • Drontense

   

  Zo als zovelen is er geen geld. En de gemeente Dronten heeft door alle blunders ook helemaal niets over. Dat halen ze bij de burger weer weg........En het Meerpaal plein moet maar zo blijven.Laat ze maar meer de troep opruimen in Dronten.Ga maar eens fietsen zie je wat er allemaal ligt.

  reageer
 • Renate

   

  De echte hulpverlener wordt betaald uit subsidies. Geld voor hulpverlening vanuit de gemeente, heet subsidie.

  reageer
 • Karel

   

  Alles moet tegenwoordig maar gesubsidieerd worden. Waar blijft de echte hulpverlener?

  reageer
 • m.s

   

  en weer gaat er geld over de balk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert