Flinke toename van stadslandbouw

ALMERE
Er is een flinke toename van initiatieven op het gebied van stadslandbouw in Almere.

Volgens Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere waren er op 1 januari 125 initiatieven. Dat zijn bijvoorbeeld buurtmoestuinen, schooltuinen, imkers, schaapskuddes en stadsboeren.

Inwoners gaan graag met het groen aan de slag omdat ze het leuk en belangrijk vinden om gezond en regionaal voedsel te produceren en eten. Daarnaast zijn er ook commerciële bedrijven die marktkansen zien.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Ik denk dat je je vraag niet hier moet stellen, maar aan de instantie in kwestie. Je kunt namelijk best "Kritisch" zijn en óók doelgericht. Anders laad je de verdenking op je dat je eigenlijk alleen maar je algemene wantrouwen ten opzichte van van alles wilt ventileren, hè?

  reageer
 • Kritisch

   

  Ik vraag me af wie dit onderzoek betaald heeft, het is geen onderzoek wat zomaar uit de lucht komt vallen en ik kan u vertellen dat Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen UR Business Unit Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten niet zomaar een rapport gaat schrijven zonder daar voor betaald te krijgen. Leuk dit rapport, maar volgens mij is het een stuk PR waarschijnlijk binnen het kader van de Floriade, waar de gemeente wil aantonen hoe goed de lokale ontwikkelingen gaan binnen het growing green city netwerk. Of is het de provincie met Floriade werkt?. we zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen en er zal ongetwijfeld mee gezwaaid worden door de bestuurders met zoiets van Kijk hoe goed wij het doen. Transparantie is heden ten dagen key en omdat er duidelijk © Praktijkonderzoek Plant & Omgeving op bijna elke pagina staat en deze groep geen pro deo rapporten schrijft vraag ik mij hardop af. wie is de opdracht gever. Transparantie graag

  reageer
 • remco

   

  Waarschijnlijk doordat de Appie Hein aan het stunten is met zn moestuintjes ;-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert