Starters NOP gehecht aan gemeente

NOORDOOSTPOLDER
Ruim de helft van de inwoners tussen de 18 en 34 in Noordoostpolder geeft aan daar te willen blijven wonen. Dat is de uitkomst van een onderzoek door Woningcorporatie Mercatus en de gemeente.

De starters op de woningmarkt werd per brief gevraagd om op internet een enquête in te vullen. De belangrijkste redenen om Noordoostpolder te verlaten zijn werk of studie.

Bijna 60 procent van de starters wil een huurwoning en ongeveer 20 procent wil gelijk een woning kopen. De huurders zoeken vooral een kleine woning en de kopers juist een grotere woning zodat ze er langer kunnen blijven wonen.

reacties (2)

 • Herman

   

  Het is nu eenmaal zo geregeld dat asielzoekers die toestemming hebben om hier te blijven, recht hebben op een woning. Dat is overigens al heel lang zo. Het is ook zo, dat geen dorp of stad dat wil. Eigen volk eerst. Dat zegt u ook, met alle respect. Ik vind dat erg. Overigens betwijfel ik of het hebben van een huis jeugd in de polder houdt, als er verder geen andere voorzieningen zijn. Niet voor niets wordt aangegeven dat studie of werk de redenen zijn om te vertrekken.

  reageer
 • John

   

  Ik neem aan dat Mercatus nu ook zorgt dat ze jongeren in beschikbare huizen gaan zetten ipv asielzoekers. Met alle respect voor hen maar je moet toch zorgen dat de jeugd in de NOP blijft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert