Muntjes moeten jongeren van alcohol afhouden

DRONTEN
De gemeente Dronten wil het alcoholgebruik onder jongeren tussen 11 en 17 jaar terugdringen. Het gebruik ligt volgens de gemeente boven het provinciaal en landelijk gemiddelde.

Eén van de middelen die Dronten in gaat zetten, is een muntsysteem, waarmee jongeren een beloning kunnen krijgen. Dit is afgekeken van een vergelijkbaar systeem op Urk.

Op maandag 13 april houdt de gemeente met een vijftal andere partijen een avond waarbij alcoholgebruik onder jongeren onder de aandacht wordt gebracht. Op die avond wordt ook uitleg gegeven over het muntsysteem.

reacties (3)

 • Sjors

   

  Wetenschap heeft aangetoond dat op jonge leeftijd alcohol drinken niet schadelijker is dan niet drinken en heeft geen invloed op ontwikkeling. Laat ze maar eens wat doen tegen het comazuipen daar zijn immers deze extreem strenge wetten voor verzonnen. Nog steeds ieder weekend een aantal comazuipers in het ziekenhuis. Een 16 jarige die slechts één wijntje wil drinken gaat meteen op de bon.

  reageer
 • organisatie

   

  deelnemende partijen naast de gemeente dronten: discotheek la bamba, studentenvereniging usra, jeugdwerk meerpaal en de politie.

  reageer
 • Willem

   

  Betuttelend hoor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert