Groen licht voor bouw rk-kerk in Muziekwijk

ALMERE
Er is groen licht voor de bouw van een nieuwe rooms-katholieke kerk in de Almeerse Muziekwijk. De gemeente Almere en omwonenden gaan akkoord met de bouw van de kerk aan de Youri Egorovweg.

De notariële akte wordt komende maand ondertekend. Met deze akte wordt de koop van de grond officieel. Volgens Gerard van der Lee, lid van de bouwcommissie van de rooms-katholieke kerk, is de financiering geen obstakel.

Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste paal wordt geslagen, maar de kerk zou in 2018 klaar moeten zijn. De kerk komt in de plaats van de huidige drie kerkgebouwen in Almere Stad, Almere Haven en Almere Buiten. 

reacties (5)

 • dame

   

  eindelijk iets oer hollands weer in almere wel sneu voor de oudjes in almerebuiten en almerehaven die al moeilijk de deur uitkomen en nu een stuk verder moeten reizen omdat ze samengaan die Kerken, wel vreemd, 1 Kerk maar wel meerdere moskeeën, dit is niet discriminerend bedoeld maar wij vormen wel een minderheid in ons eigen land

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als dit bericht over de bouw van een moskee was gegaan hadden er hier nu 19 negatieve reacties gestaan, en hadden de omwonenden tot bij de Raad van State doorgeprocedeerd om de bouw te voorkomen. En nu wordt er dus een kerk gebouwd op een plek waar ooit een speeltuinvereniging had moeten komen.

  reageer
 • I.

   

  Er had beter een speeltuinvereniging kunnen komen, raar dat alle andere kerken dan sluiten..

 • ron

   

  "De kerk komt in de plaats van de huidige drie kerkgebouwen in Almere Stad, Almere Haven en Almere Buiten. " misschien het artikel iets meer diepgang geven ? In ieder geval is de kerk in Haven van meerdere gezindten. Dat zal mogelijk met stad en buiten niet anders zijn? Wat gaat er dan met de kerken / kerkgebouwen gebeuren. Het lijkt me dat als er 1 gezindte uit verdwijnt het voor de rest onbetaalbaar wordt?

  reageer
 • markp

   

  toch nog altijd meer voetbalclubs dan kerken, en wie wil er nou een voetbalclub maar die hebben we toch ook. voetbal clubs zijn tenslotte net als kerken plekken waar mensen bij elkaar komen voor de gezelligheid en saamhorigheid , helaas bij de clubs gaat dit vaak gepaard met, veel drank,vechten en de boel slopen. misschien dan toch liever nog een kerk.

  reageer
 • rikky

   

  Fijn dat er weer een kerk bij komt!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert