Politiek verdeeld over vermakelijkheidsbelasting

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten is verdeeld over de mogelijke invoering van vermakelijkheidsbelasting. Dat bleek donderdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie. Bij vermakelijkheidsbelasting betalen bezoekers van onder meer Walibi en Flevonice in Biddinghuizen een meerprijs op het entreekaartje ten gunste van de gemeentekas.

Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil de invoering onderzoeken, maar de partijen in de gemeenteraad zijn verdeeld. De VVD is tegen de belasting omdat deze schadelijk zou zijn voor de ondernemers. De SP is voor de invoering omdat de gemeenschap ook kosten moet maken voor de bezoekers.

De vermakelijkheidsbelasting zou de gemeente jaarlijks ongeveer 400.000 euro kunnen opleveren.

reacties (15)

 • Mike

   

  Ga je toch niet? Is het bezoeken van pretparken soms een grondrecht van iedere Nederlander? Er zijn zo veel dingen die ik duur vind en dan heb ik volgens mij twee keuzes: ervoor sparen of ervan afzien. Aan die "ik-heb-er-recht-op"-mentaliteit heb ik persoonlijk een gruwelijke hekel.

  reageer
 • Hans

   

  stapelgek daar in Dronten !!

  reageer
 • hans v veen

   

  compleet gek geworden zijn ze in Dronten, als overnachtende toerist betaal je toeristenbelasting, als je nu een dagje op bezoek gaat nu vermaakelijksheids belasting betalen,welkom in de gemeente Dronten. welke wethouder is verantwoordelijk voor dit belachelijke idee Hans E of Piet B. Al dit geld verdwijnt in de bermuda driehoek van het gemeentelijke huishoud boekje,het word nu tijd dat de middenstand eens stevig in opstand komt.

  reageer
 • hj

   

  heeft die SP'er wil door dat een park als Walibi ook werkgelegenheid opleverd? Dus ...

  reageer
 • Sjonny

   

  Binnenkort belasting betalen op het stoppen voor een stoplicht. De weg word ter plaatse vaak extra beschadigd en dus.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan B

   

  Hebben jullie enig idee hoeveel duurder zo'n kaartje zou worden? En hoe dat in verhouding staat met de "reguliere" prijsverhogingen die pretparken doorvoeren?

  reageer
 • KC

   

  Gaat de gemeente ook vermakeltjksbelasting betalen voor al de soaps van de laatste tijd die het bestuur heeft veroorzaakt. .

  reageer
 • MKM

   

  Inderdaad, de prijzen zijn best hoog. Maar belachelijk duur? Als je het te duur vindt, dan is het ook een optie om niet te gaan. Bij de supermarkt kopen we ook geen brood van 15 euro om vervolgens te zeggen dat het te duur was ;)

  reageer
 • SJP

   

  Is dit een vervroegde 1 april grap... serieus ??

  reageer
 • een tank brandstof? Zou het niet eens tijd worden voor een andere auto? ;) Maar klopt, dagje weg is tegenwoordig belachelijk duur. En dat gaat niet alleen op voor Walibi, maar voor elk pretpark.

  reageer
 • Henk

   

  Wil onze wethouder dan ook meteen stoppen met alle subsidie in elke vorm op het voetbal in Dronten. Dus de clubs gaan gewoon betalen voor de grond, het onderhoud van gebouwen en gras. Alle leningen en salarissen worden conform betaald, of is onze ASVD wethouder te close met de voetbal zodat alleen ander vermaak wordt belast? ---- Nogmaals volgens de eerste plannen zouden ook de ijsbanen (flevonice en Leisure world) belast moeten worden, als of 3 Km of 400 meter schaatsen spontaan alleen vermaak is, dit is namelijk primair SPORT! Voor je het weet moet je extra betalen voor de Kerstloop, de wielerwedstrijd, de survival tocht en een paarden concours. De SP is knettergek dat ze dit wel willen, de SP vergeet dat een Walibi, Lowlands ook reclame zijn voor Dronten en dus extra geld opleveren! Maarja de club die mensen vertegenwoordigt die liever achter de tv zitten en hun hand ophouden hebben geen idee wat de rest van Nederland wel graag doet. Namelijk sporten, want dat is leuk en gezond, daarbij heeft de werkende ook recht op vermaak zonder extra afdracht voor de gene die een nieuwe TV wil op kosten van de samenleving!!!

  reageer
 • kees d.

   

  Vermaak in Dronten wordt verboden tenzij je er voor wilt betalen. Sinds het begin van de crisis kunnen steeds meer gezinnen zich geen dagje uit meer betalen en nu gaat de gemeente Dronten het nog duurder maken. Als je met een gezin van vier personen (2 volwassen en 2 kinderen) uit Brabant naar Walibi Holland wilt ben je een tank brandstof, de entree ongeveer € 125,00 en de kosten van je verblijf in het park kwijt. De gemeente Dronten jaagt de dagjes mensen weg als het nog duurder moet worden!

  reageer
 • Karel

   

  Wat dacht u van de precariobelasting sinds 2012 op de drinkwaterleidingen van Vitens?

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik denk dat de gemeente Dronten langzamerhand helemaal de weg kwijt is.

  reageer
 • Mars

   

  Is dit om die boete terug te verdienen die ze hebben gekregen voor het niet betalen van de premies van het gemeentepersoneel? En is de volgende stap voetgangersbelasting? Of ademhalingsbelasting?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert