Scholen staan achter fusie voortgezet onderwijs

LELYSTAD
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de drie scholen in het voortgezet onderwijs in Lelystad zegt 'ja' tegen een voorgenomen fusie. Maar pas als er een plan ligt waarin alle gevolgen duidelijk zijn, neemt de raad een definitief besluit.

Dat zegt voorzitter Thijs Vreekamp van de medezeggenschapsraad. Een meerderheid van de raad is het eens met de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), dat een fusie van de SGL, Arcus en Rietlanden in twee clusters nodig is om het voortgezet onderwijs in Lelystad te versterken. Eerdere plannen vond de raad niet goed onderbouwd.

De SVOL gaat de plannen nu tot oktober uitwerken. Dan wordt duidelijk hoe de nieuwe clusters voor havo/vwo en vmbo eruit zien en welke gevolgen de fusie heeft voor het personeel. Ook moet dan helder zijn welk gebouw wordt afgestoten en hoeveel geld de fusie kost. Pas daarna komt de medezeggenschapsraad met een eindoordeel.

SVOL-voorzitter Barry Lommen is blij met de steun van de medezeggenschapsraad. Het is een helder signaal naar de gemeenteraad dat de drie scholen op de voorgestelde route verder willen. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de huisvesting van de scholen.

reacties (8)

 • Ilse

   

  Henk, hou nou toch eens op joh. Doe jouw kinderen gewoon lekker naar de christelijke school in Dronten en laat Lelystad zijn eigen keuzes maken.

  reageer
 • lely

   

  Jammer dat ze niet kijken naar de steden die deze fusie in het voortgezet onderwijs al hebben gedaan. Met een beetje onderzoek zal de raad er achter komen dat een merendeel van de gefuseerde scholen binnen 3 jaar weer zijn terug gegaan naar de oude scholen gemeenschap.

  reageer
 • as

   

  heel jammer dit. er gaat dus bij het hek gesorteerd worden en een kind krijgt zo minder de mogelijkheid om op vmbo-tl te beginnen en naar havo door te stromen omdat hij of zij gewoon heel goed de best doet. er zullen ook kinderen zijn die havo beginnen en niet redden dus terug moeten naar vmbo en dan moet er dus ook van school gewisseld worden. dus vriendjes weg en opnieuw beginnen en dat terwijl je net gewent bent aan de school. hoe gaan deze kinderen begeleid worden om te wennen aan nieuwe school door niveau wissel. we hebben het hier over kinderen van 12 en 13 jaar die aan het begin van de pubertijd staan en dus al genoeg veranderingen meemaken. ik hoop maar dat ze een paar goede psychologen in dienst hebben want die zullen ze nodig hebben

  reageer
 • KC

   

  Het wordt een grote leerfabriek en de eigen indentiteit gaat verloren.

  reageer
 • ABS

   

  Ik heb er alle begrip voor, altijd maar vergaderen op dezelfde locatie is ook een sleur, nou kunnen de leerkrachten tenminste uitkiezen waar ze vergaderen. Ach, en dat lesgeven ... kwalijke bijkomstigheid.[/sarcasme]

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PB

   

  Gelukkig is Groenhorst er nog voor goed VMBO !

  reageer
 • volgens mij is het nu juist het probleem dat er door de spreiding van leerlingen over 3 locaties bepaalde richtingen niet aangeboden kunnen worden. Door nu alle VMBO leerlingen op 1 locatie te plaatsen kunnen bepaalde opleidingen weer aangeboden worden. Op dit moment moeten bijvoorbeeld VWO leerlingen die wiskunde D willen volgen door heel Lelystad fietsen omdat er in totaal maar 1 klas (over heel Lelystad) is te vormen. Lijkt me toch makkelijker als dit straks gewoon nog maar op 1 locatie kan. Dus het zal uiteindelijk toch echt niet allemaal alleen maar slecht zijn, soms zitten er ook voordelen aan veranderingen.

  reageer
 • HM

   

  Schandalig. In feite wordt de keuze nu beperkt tot slechts één school per schooltype. Voor VMBO ga je naar de ene school en voor HAVO/VWO naar de andere. Er is dus absoluut geen keuze meer voor ouder en leerlingen. Per schooltype alleen nog die ene openbare school. Het socialistische politburo lijkt dus zijn zin te krijgen met onderwijs. Geen keuzes, alleen staatsonderwijs. Lang leve de DDR !!! Het wordt tijd dat ouders hier tegen in opstand komen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert